(video) Chișinău. Turneu de hochei cu premierul

joi, 12 mai 2011

(video) Chișinău. Turneu de hochei cu premierul
Foto: gov.md

Cea de-a doua ediție a Turneului Internațional la hochei pe gheață a fost deschisă astăzi, 12 mai, la patinoarul din Chișinău. Șase echipe din patru țări urmează să lupte pentru Cupa premierului. Asta pentru că, începînd cu acest an, evenimentul are loc sub patronajul prim-ministrului Republicii Moldova. 


Turneul se va desfășura în perioada 12-15 mai, iar Chișinăul va găzdui hocheiști sub 15 ani din patru țări: Ucraina, România, Belarus și Moldova.

Deși patinoarul nu întrunește toate condițiile pentru asemenea evenimente, se pare că tinerii sportivi au rămas impresionați. În cuvântarea sa, Vlad Filat le-a mulțumit organizatorilor, iar participanților le-a urat să aibă o competiție corectă. Acesta a spus că va ține pumnii pentru echipa „Dinamo” și a refuzat să spună care va fi premiul pe care îl va primi câștigătorul din partea prim-ministrului. „Am crescut cu hocheiul, când era mic, eram cu ochii pe televizor de fiecare dată când era un meci. E un sport dinamic, bărbătesc”, a mai spus Filat, adăugînd că a jucat hochei și el în copilărie.

Președintele Clubului de hochei pe gheață „Dinamo”, Mihai Caraseni, speră că Republica Moldova va lăsa impresii bune oaspeților străini. „Hocheiul în Moldova face primi pași, dar cred că pe viitor vom auzi de hocheiștii moldoveni”, a declarat invitatul special Alexandr Kharlamov, fiul legendarului hocheist, Valerii Kharlamov.

UNIMEDIA precizează că, inițial s-a preconizat ca Turneul să aibă loc la Tiraspol. Ulterior, organizatorii au decis că evenimentul va avea loc în Chișinău. Începând cu acest an, toate edițiile Turneului Internațional la hochei pe gheață se vor desfășura sub patronajul prim-ministrului.

În meciul de astăzi, echipa Dinamo Chișinău a învins cu 6:3 echipa din Ucraina, Sdiushor 98.



Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: