(video) Chirtoacă și Dodon vor un „duel”, dar nu se pot înțelege unde și când

miercuri, 11 mai 2011

(video) Chirtoacă și Dodon vor un „duel”, dar nu se pot înțelege unde și când
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Reprezentanții Partidului Liberal au transmis astăzi, 11 mai, la ora 18.00, o invitație lui Igor Dodon, candidatul PCRM la funcţia de primar general al mun. Chişinău, de a participa la dezbateri publice împreună cu Dorin Chirtoacă. Duelul urma să aibă loc la 12 mai, la Stația de Epurare. La rândul său, Dodon spune că acceptă provocarea doar că în altă zi și în altă locație. 

„Vă lansăm invitaţia de a participa la dezbateri publice, în care să le prezentăm locuitorilor municipiului Chişinău soluţiile pentru rezolvarea problemelor capitalei. Suntem convinşi că o veţi accepta fără rezerve, cu atât mai mult cu cât aţi declarat că aveţi deja soluţii pentru rezolvarea problemelor municipiului. Vă rugăm în acelaşi timp să pregătiţi şi răspunsurile la întrebările care vi le-am adresat încă pe 22 aprilie 2011”, se spune în invitația liberalilor.


Pentru început, PL a ales drept locație Stația de Epurare, unde va fi prezentată soluţia fiecăruia pentru modernizarea serviciului de aprovizionare cu apă a locuitorilor municipiului Chişinău.

În replică, candidatul PCRM, Igor Dodon spune că nu e prerogativa lui Chirtoacă „să-i dicteze unde și când să se prezinte”. „El trebuie să răspundă în faţa mea şi a miilor de cetăţeni. De aceea, îl chem la tribunalul chişinăuienilor, vineri, ora 13.00, pe strada Alba-Iulia. Acolo, în faţa orăşenilor, vom analiza în amănunte cum a fost batjocorit municipiul Chişinău ultimii patru ani. Şi vom asculta din nou cum Chirtoacă se jelăluie, dă vina pe alţii şi face isterie politică”, spune Dodon într-o declarație pentru presă.

Liberalii, însă, rămân pe poziții. „A fost lansată o invitație. Dacă vrea, dl Dodon o acceptă, dacă nu - nu o acceptă”, spun aceștia.

UNIMEDIA amintește că la sfârșitul lunii aprilie, PL i-a adresat lui Dodon 12 întrebări care se referă la activitatea Primăriei Chișinău în cei opt ani de gunvernare comunistă. Recent, candidatul PCRM a scris pe blogul său că este disponibil de a polemiza pe marginea problemelor municipiului cu contracandidații săi. Până în prezent, acesta nu a răspuns la întrebările adresate de liberali.



Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: