Topul celor mai ieftine orașe din lume

luni, 9 mai 2011

Topul celor mai ieftine orașe din lume
Foto: incont.ro

Dacă nu-ți găsești locul în țara ta și ți se pare că muncești mult și primești foarte puțin în schimb, poate că este timpul să-ți resetezi viață. În caz că te bate gândul să te muți în altă țară, îți prezentăm cele mai ieftine orașe din lume. Însă, atenție, la ei nu e ca la noi: ieftin nu înseamnă sărăcăcios sau meschin, ci chiar frumos, multe monumente istorice sau chiar plaje exotice.


Pe primul loc se situeaza Sana'a, capitala Yemenului.

Orasul are cele mai mici costuri pentru mancare, pentru locuit, cea mai ieftina mobila si cele mai ieftine servicii medicale si nu arata deloc rau: un loc incarcat de istorie si foarte frumos de vizitat chiar si doar pentru un sejur scurt. Sa locuiesti o luna la costuri minime aici te costa in jur de 300 de dolari. Daca vrei un stil de viata mai bun poti ajunge la 600 de dolari si vei fi, cu siguranta, la un nivel mai mult decat decent. O mica atentionare: Orasul a fost insa recent scena unor manifestatii de strada.



Pe locul doi in topul celor mai ieftine orase din lume urmeaza Nuku'Alofa din Tonga.



Aici, gasesti cele mai ieftine restaurante si cele mai accesibile hoteluri din lume. Orasul este suficient de mic pentru a te plimba nestigherit si poti face surfing si multe alte activitati interesante. Nuku'alofa este, de fapt, capitala statului Tonga din Oceania. Zona extinsa a orasului propriu-zis ocupa intreaga insula Tongalapu.

Pe locul trei este Tripoli din Libia, dar avand in vedere ultimele evenimente, este mai bine sa-l tai de pe lista, cel putin pentru moment.



Urmeaza Bhutan din Thimpu, iar orasul este perfect pentru  mountain biking, rafting sau trekking.



Pe locul cinci se afla Colombo din Sri Lanka. Sa locuiesti pe o insula este de obicei scump, dar Sri Lanka face exceptie si in plus sunt suficient expati acolo ca sa fii sigur ca este un oras destul de primitor. Alcoolul este foarte ieftin, dar trebuie sa fii atent pentru ca daca esti mai "iubaret" cand bei, imbratisarile si saruturile in public sunt inacceptabile din punct de vedere cultural.



Alte orase foarte ieftine sunt Phnom Penh din Cambodgia, La Paz din Bolivia, Tunis din Tunisia sau Kampala din Uganda.

Sursa: incont.ro


0 Comments: