Soluțiile lui Buliga privind grădinițele și creșele din Chișinău

vineri, 13 mai 2011

Soluțiile lui Buliga privind grădinițele și creșele din Chișinău
Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie

Valentina Buliga, candidatul PDM la funcţia de primar general propune soluţionarea problemei grădiniţilor şi creşelor în capitală prin procurarea serviciilor de grădiniţe tip familie, precum şi prin luarea în arendă a edificiilor şi sediilor unor grădiniţe de copii, care actualmente nu activează.


”Modelul procurării serviciilor de grădiniţe tip familie este aplicat cu succes în Marea Britanie, dar şi în alte state europene. Arendarea edificiilor grădiniţelor care au fost supuse privatizării, poate fi o soluţie eficientă a problemei enunţate”, se scrie într-un comunicat al lui Buliga

Potrivit candidatlui PD, cheltuielile de arendă a acestor spaţii, care după privatizare nu sunt utilizate, ar fi cu mult mai mici decât în cazul construcţiei unor obiective noi. În plus, nu se va irosi timpul necesar construcţiei clădirilor noi. 

În comunicat se mai menționează că din cauza locurilor limitate în grădinițe, părinţii sunt nevoiţi să aştepte perioade îndelungate bonurile de repartiţie, fiind puse în aplicare aşa numite liste de aşteptare. Astăzi pentru a fi înmatriculaţi în grădiniţe, sunt înscrişi pe liste cca 9 mii de copii.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: