Proiectul de ameliorare a competitivităţii ar putea fi prelungit

miercuri, 18 mai 2011

Proiectul de ameliorare a competitivităţii ar putea fi prelungit
Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie

Proiectul de ameliorare a competitivităţii ar putea fi prelungit. Cel puţin aşa solicită ministrul Economiei Valeriu Lazăr reprezentanţilor Băncii Mondiale, instituţie care a oferit banii necesari pentru implementarea proiectului în perioada 2007-2011, scrie serviciul de presă al Ministerului Economiei.


Amintim că proiectul de ameliorare a competitivităţii are drept obiectiv sporirea competitivităţii întreprinderilor prin îmbunătăţirea mediului de afaceri şi modernizarea sistemului de metrologie, standardizare, testare şi calitate.

"Modernizarea sistemul naţional de standardizare este una dintre priorităţile noastre în contextul negocierii Acordului de comerţ liber aprofundat şi cuprinzător cu UE. Este o sarcină complicată de a asigura funcţionalitatea sistemului, reformându-l în acelaşi timp", a spus ministrul Economiei, Valeriu Lazăr.

Totodată, s-a discutat despre oportunitatea continuării liniei de credit pentru exportatori şi extinderea numărului de instituţii bancare partenere. O altă componentă a proiectului este finanţarea implementării sistemului de management al calităţii ISO la întreprinderile moldoveneşti. 

Dacă iniţial s-a planificat co-finanţarea pentru 100 de întreprinderi, au parvenit 340 de cereri de finanţare, scrie sursa citată. Astfel, Banca Mondială urmează să examineze posibilitatea de a suplimenta resursele proiectului pentru această componentă.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: