Prinţul Harry, ţinţa unui posibil atentat

luni, 9 mai 2011

Prinţul Harry, ţinţa unui posibil atentat
Foto: EPA/Intact Images

La o săptămână de la moartea lui Osama bin Laden, presa britanică susţine că ar fi descoperit un posibil atentat asupra prinţului Harry. Gruparea "Musulmani împotriva cruciadelor" a postat chiar şi un video pe internet care îl arată pe tânăr în timp ce era militar în armata britanică, în operaţiunile lansate împotriva talibanilor din 2007 si 2008. 


Videoclipul se numeşte "Harry nazistul" şi este un colaj de imagini din timpul când Prinţul îşi efectua stagiul militar în Afganistan. Iniţial, filmul a fost postat pe pagina de internet a unui grup adept al jihadului apoi preluat de siteul youtube unde a suscitat numeroase opinii agresive, chiar şi mesaje de ameninţare. Cu toate acestea, gruparea "Musulmani împotriva cruciadelor" insistă că imaginile nu au avut scopul de a inflama opinia publică.

Presa americană, în schimb, se concentrează pe operaţiunea care a dus la eliminarea celui mai temut terorist al deceniului.

În interviul acordat unui cunoscut post de televiziune din Statele Unite, preşedintele american a mai menţionat că este încrezător că documentele găsite în locuinţa liderului terorist îi vor ajuta să lupte mai eficient cu organizaţia teroristă. Poate chiar să o înfrângă.

Sursa: antena3.ro


0 Comments: