Presa ucraineană despre problema „Palanca”: MAE pierde războiul informațional în favoarea mass-media moldovenești

marți, 10 mai 2011

Presa ucraineană despre problema „Palanca”: MAE pierde războiul informațional în favoarea mass-media moldovenești
Foto: ziuaveche.ro

Decizia de a transfera Republicii Moldova un segment al malului Dunării este unul dintre cele mai neînţelepte pasuri în politica externă a Ucrainei de la declararea independenţei. Deoarece făcând din  Moldova o putere maritimă, Ucraina și-a creat un concurent serios în domeniul transportului maritim în regiunea Mării Negre, suportând în prezent pierderi uriaşe, scrie președintele Centrului de Studii militare şi politice, Dmitri Tîmciuk, pe portalul ucrainean de analize hvylya.org.


Potrivit acestuia, în prezent, doar cele mai leneşe mass-media moldovenești nu au scris, în contextul scandalului Palanca, despre "trădătorul intereselor naţionale" Vlad Filat, vicleana Timoşenko şi un guvern ticălos ucrainean.

Autorul a rămas stupefiat de faptul că în unele mass-media din Republica Moldova a apărut informația potrivit căreia Republica Moldova trebuie să cedeze teritoriul de la Palanca până la 5 iunie. În declarația Ministrului de Externe ucrainean, Konstantin Grișcenko, acesta a insistat pe teritoriul de la Palanca după alegerile locale, fiind conștient de faptul că până la alegerile locale această problemă nu va evolua.

Președintele Centrului de Studii militare şi politice consideră că, în prezent, Ministerul ucrainean de Externe pierde războiul informațional în favoarea mass-media moldovenești.

"Acest schimb teritorial este un cadou regal oferit Chișinăului, care pe lângă faptul că nu dorește să îndeplinească partea sa de prevederi stipulate în acord, dar și prin crearea unei rezonanţe nesănătoase în societatea moldovenească prezintă Kievul în calitate de agresor care încearcă să captureze o bucată din teritoriul statului vecin", mai scrie autorul articolului.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la hvylya.org 


0 Comments: