O misiune de afaceri din Suedia vine în Moldova. Lazăr: Ne ocupăm de vânarea investitorilor

vineri, 13 mai 2011

O misiune de afaceri din Suedia vine în Moldova. Lazăr: Ne ocupăm de  vânarea investitorilor
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

O misiune de afaceri din Regatul Suediei va vizita Moldova la finele lunii mai 2011, comunică Serviciul de presă al Ministerului Economiei. Programul vizitei misiunii a fost discutat în cadrul unei întrevederi între ministrul Economiei Valeriu Lazăr şi ministrul Economiei şi Ambasadorul Suediei în RM Ingrid Tersman.


Potrivit sursei citate, din misiune vor face parte companii interesate de sectoarele economiei moldoveneşti. Valeriu Lazăr a declarat că au fost elaborate nouă studii de fezabilitate pentru crearea parcurilor industriale pe teritoriul RM, care vor fi puse la dispoziţia companiilor suedeze.

Părţile au discutat şi despre posibilitatea de a susţine capacitatea instituţională a RM de a atrage investiţii străine, în special în partea ce ţine de reformarea Organizaţiei pentru Promovarea Exporturilor şi Atragerea Investiţiilor (MIEPO). 

Potrivit ministrului Lazăr, MIEPO ar urma să devină un ghişeu unic pentru investitorii străini care vor veni în RM, oferind atât informaţii şi consultanţă, cât şi contactele necesare. "Intenţia noastră este de a ne ocupa cu vânarea investitorilor şi convingerea lor să-şi mute producţia la noi în ţară", a spus Valeriu Lazăr.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: