NASA construieşte suprafaţa unui asteroid pe fundul mării

miercuri, 11 mai 2011

 NASA construieşte suprafaţa unui asteroid pe fundul mării
Foto: NASA

Înainte ca oamenii să exploreze un asteroid în spaţiu, un grup de astronauţi şi cercetători NASA vor testa conceptele şi tehnicile pentru următoarele expediţii pe o suprafaţă asemănătoare celei de pe asteroid, pe fundul oceanului.


Săptămâna aceasta, inginerii construiesc fundaţiile celei de-a 15-a expediţii NASA Extreme Environment Mission Operation, adică NEEMO 15, care va începe pe 17 octombrie. Pentru a pregăti misiunea, echipele de scufundători se ocupă momentan de suprafaţa necesară pentru a simula aspectul unui asteroid.

Expediţiile NEEMO sunt realizate în laboratorul subacvatic Aquarius al Administraţiei Naţionale Oceanice şi Atmosferice din SUA, la 19 metri adâncime, în largul Floridei.
Expediţia NEEMO 15 din acest an va simula o călătorie pe un asteroid, iar "acvanauţii" vor investiga cum se poate ancora pe suprafaţa unei roci spaţiale şi cum se pot mişca pe ea, a declarat purtătorul de cuvânt al NASA Brandi Dean.

Faţă de Lună sau de Marte, asteroizii nu prea au o gravitaţie pe care să o exercite asupra astronauţilor sau a vehiculelor lor, aşa că NEEMO 15 va investiga diverse metode de ancorare.

"Nici experţii nu ştiu cum va fi suprafaţa asteroizilor. Ar putea exista unii despre care nu vom ştii nimic până îi vom vizita. Aşa că cea mai bună metodă este să mergem la ei", a spus managerul de proiect al NEEMO, Bill Todd.

0 Comments: