Michael Schumacher te învaţă să nu calci acceleraţia

vineri, 13 mai 2011

Michael Schumacher te învaţă să nu calci acceleraţia
Michael Schumacher
Foto: europarl.europa.eu

Pilotul de Formula 1 Michael Schumacher, de 7 ori campion mondial, a devenit ambasador european pentru siguranţă rutieră. Prezent la lansarea unei campanii de siguranţă rutieră la Parlamentul European, Schumacher a explicat că a acceptat această postură deoarece, ca pilot de Formula 1, este mult mai credibil atunci când vorbeşte despre riscurile ce apar când eşti la volan şi despre importanţa unui sistem inteligent de securitate.


Potrivit site-ului www.europarl.europa.eu, Schumacher spune că tehnologia ajutătoare este un mare avantaj atunci când te aflii la volan.

"Este uimitor să observi ce s-a întâmplat în decursul ultimilor 10 ani. Înainte, aveam doar airbag-uri şi sisteme de control electronic, dar acum avem vizibilitate pe timp de noapte, poţi vedea dacă apar brusc pe drum copii, poţi evita un accident pe care tu nu îl vezi, dar maşina îl vede. Evident că mă simt mult mai în siguranţă în ziua de azi. Suntem cu toţii oameni, facem cu toţii greşeli, nu depinde mereu numai de noi. Deci, cred că tehnologia oferă un mare avantaj. Dacă maşina ta te poate ajuta, asta este extraordinar", a spus Schumacher.

"Există reguli şi acestea există pentru un motiv. Există ţări ca Germania, în care poţi să conduci cu viteză, dar să fii şi în siguranţă în acelaşi timp. Un şofer bun ştie să pună siguranţa pe primul loc, ceea ce înseamnă că nu încearcă să arate cât de repede poate să conducă. Nimănui nu îi pasă cu adevărat de asta. Nu are nici un rost, nu câştigi nici un premiu dacă faci asta. Mai bine ai avea grijă de oameni, pentru că asta contează cu adevărat", a precizat pilotul german.

"Din această poziţie cred că oamenii au mai multă încredere în ceea spun decât în recomandările oricărui politician. Am multă experiență în acest domeniu şi tocmai de aceea cred că pot da sfaturi bune", a conchis Michael Schumacher în cadrul evenimentului care a marcat un deceniu de luptă ONU pentru siguranţă rutieră. Obiectivul campaniei de siguranţă rutieră lansată de această dată este reducerea ratei mortalităţii în urma accidentelor rutiere cu 50 la sută în următorii 10 ani.

0 Comments: