Medicul din Cahul s-a ales cu încă un dosar pentru corupere

miercuri, 18 mai 2011

Medicul din Cahul s-a ales cu încă un dosar pentru corupere
Foto: politik.md

Șef al Secţiei hemodializă a Spitalului Raional Cahul care fost reținut săptămâna trecută, bănuit că ar fi extorcat 1000 de euro pentru o intervenție chirurgicală s-a ales cu încă un dosar penal pentru corupere pasivă.


Potrivit CCCEC, după ce medicul a fost reținut în flagrant, în momentul când primea cei 1000 euro, la Centru Anticorupție au parvenit mai multe plângeri de la cetăţeni în aderesa bănuitului.

În aceste declaraţii, oamenii din satele de pe lângă Cahul susţin că au plătit pentru operaţii similare sume enorme de bani, creditându-se de la bănci şi vânzând casele. 

În unele cazuri, la CCCEC s-au adresat rudele persoanelor care au decedat după intervenţiile chirurgicale, dar care susţin că au achitat sute de euro pentru operaţii.

În prezent, medicul se află în arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Acesta este bănuit că în perioada aprilie 2010 - februarie 2011 a extorcat bani și bunuri în sumă de 800 de euro, 500 de dolari și 2600 de lei pentru efectuarea unor intervenții chirurgicale.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: