Ghimpu propune ca Lupu să rămână președinte interimar încă 3 ani

miercuri, 11 mai 2011

Ghimpu propune ca Lupu să rămână președinte interimar încă 3 ani
Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie

Marian Lupu ar putea rămâne președinte interimar până la finele mandatului actualului Parlament. Dacă vor fi organizate alegeri anticipate nimeni nu garantează că va fi ales șeful statului. Declarațiile aparțin liderului PL, Mihai Ghimpu și au fost lansate în cadrul unei emisiuni la Euro TV și citate de publika.md.


”O altă soluție ar fi organizarea unui referendum și adoptarea noii Constituții ca alternativă a alegerilor anticipate. Un referendum fără prag de participare, din motiv că participarea la referendum și la votare este un drept, nu obligație. Democrație înseamnă - cine vrea participă, cine vrea nu”, a opinat Ghimpu.

La rândul său, preșdintele interimar, Marian Lupu a declarat că soluțiile privind depășirea crizei politice din țară trebuie discutate în cadrul ședinței Consiliului AIE. ”Nu trebuie să admitem organizarea  alegerilor anticipate, perpetuarea crizei politice este catastrofală pentru R. Moldova. În același timp, soluțiile care vor fi găsite, trebuie să se înscrie perfect în cadrul legal al țării”, a mai spus Lupu, astăzi, 11 mai, după ședința Biroului Permanent al Parlamentului.

Și premierul Vlad Filat este de părerea că în Republica Moldova există Constituție și lege, iar statutul de drept presupune ca activitățile deptaților să fie efectuate în baza normei legale. ”Şi în acest sens, atât Constituţia, cât şi legile vorbesc foarte clar cum trebuie să procedăm", a menționat sursa citată.

Menționă că actualul Parlament a fost instituit după alegerile parlamentare din 28 noiembrie 2010.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: