Fluviul Mississippi a inundat străzile oraşului lui Elvis

marți, 10 mai 2011

Fluviul Mississippi a inundat străzile oraşului lui Elvis
Foto: agerpres.ro

Fluviul Mississippi, care irigă centrul SUA de la nord la sud, a crescut în ultimele zile şi a atins luni lăţimea-record de 4,8 km, provocând inundaţii în oraşele situate pe malurile sale, între care Memphis /în statul Tennessee/, potrivit AFP.


Unele cartiere din Memphis sunt sub ape. La Millington, în periferia Memphis-ului, numeroase case au devenit nelocuibile, iar localnicilor li s-a spus că până când apele vor reveni în matcă la nivelul normal va mai trece o lună. 

Armata SUA a desfăşurat aici 150 de genişti pentru a supraveghea starea digurilor la Memphis, deşi un purtător de cuvânt al autorităţilor - Jim Pogue - şi-a exprimat convingerea că soliditatea acestora le va face să reziste viiturii, în timp ce apele continuă să crească. 
În unele locuri, navigaţia pe Mississippi este interzisă. 

Mai la sud, în împrejurimile New Orleans-ului, paza de coastă a deschis vanele care servesc de obicei pentru a reţine apa, cu speranţa că vor face să scadă nivelul fluviului. 

Dar Serviciile meteorologice americane estimează că inundaţii mari sunt de aşteptat de acum înainte între Memphis şi New Orleans. Potrivit lui Tom Bradshaw, purtător de cuvânt al acestor servicii, acestea sunt cele mai grave inundaţii pe care le-a cunoscut bazinul fluviului Mississippi din 1937 până în prezent.

Sursa: agerpres.ro


0 Comments: