Filat, alertat de situația criminogenă din țară

sâmbătă, 14 mai 2011

Filat, alertat de situația criminogenă din țară
Foto: gov.md

Ședință de urgență la Guvern. Premierul Vlad Filat a convocat astăzi într-o şedinţă conducerea Ministerului Afacerilor Interne, Procuraturii Generale, Serviciului de Informaţii şi Securitate, Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei 

Potrivit serviciului de presă al Executivului, discuţia s-a axat pe situaţia criminogenă din ţară şi acţiunile ce urmează a fi întreprinse pentru combaterea criminalităţii şi asigurarea ordinii publice. "Filat s-a arătat îngrijorat de situaţia criminogenă din ultima perioadă şi a solicitat urgentarea acţiunilor în scopul identificării persoanelor care se fac vinovate de comiterea infracţiunilor", se menționează în comunicat. 


UNIMEDIA amintește că ședința a avut loc după ce doi candidați din partea Partidului Liberal Democrat au fost atacați în propria casă în noaptea de 12 spre 13 mai. În acea noapte familia directorul fabricii de vin din localitate, s-a trezit la miez de noapte în casă cu trei persoane necunoscute, cu cagule pe cap. Potrivit MAI, indivizii au forţat uşa şi au intrat în casa cetăţeanului Efim Agrici, pe care l-au ameninţat cu o armă de vânătoare cu ţeavă retezată, după care i-au imobilizat întreaga familie.

PLDM susține că este vorba de atacuri electorale și cere MAI, Procuraturii Generale, SIS şi CCCEC să investigheze cu maximă atenţie cazurile și să identifice făptașii cât mai curând posibil. În caz contrar, s-ar putea ajunge la unele pretenții referitor la activitatea organelor de forță. Pe de altă parte, Agrici, una din victime, susține că atacul de ieri seara, nu are nimic comun cu activitatea sa politică. „Sunt niște huligani care vor bani”, a declarat acesta.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: