Dodon susţine că ştie de unde să găsească bani pentru "soluţiile" propuse

marți, 31 mai 2011

Dodon susţine că ştie de unde să găsească bani pentru
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

După ce au venit cu "soluţii" pentru rezolvarea unor probleme cu care se confruntă municipiul Chişinău, candidatul PCRM la funcţia de primar general, Igor Dodon, împreună cu echipa de consilieri a formaţiunii au lansat propunerile care ar permite acumularea unor noi surse financiare la bugetul municipiului.


Astfel, astăzi, 31 mai, a fost lansat platforma electorală PCRM pentru domeniul economic şi financiar. Evenimentul a avut loc în faţa uzinei Topaz. Potrivit lui Dodon, această locaţie nu a fost aleasă întâmplător, dat fiind faptul că anume acolo, pe vremea comuniştilor, au fost atraşi investitorii strategici străini din Rusia - întreprinderea de construcţie a maşinilor "Salyut".

Comuniştii îşi propun instituirea unui cadru eficient de comunicare între conducerea autorităţilor municipale şi mediul de afaceri din municipiu, inclusiv prin reactivarea Consiliului Economic Consultativ de pe lângă Primarul General al municipiului.

"Până acum am venit cu mai multe oferte importante care vin să soluţioneze o bună parte a problemelor municipiului. Există un mare potenţial aici în Capitală. Chişinăul este un oraş favorabil pentru dezvoltarea afacerilor, este o ruşine să nu poţi asigura venituri la bugetul  municipal", declară candidatul comunist.

Printre "soluţiile" comuniştilor se mai numără crearea Hărţii Investiţionale a municipiului în rezultatul efectuării inventarierii patrimoniului municipal; pregătirea infrastructurii şi lansarea noilor parcuri industriale în suburbii; asigurarea creşterii acumulărilor la bugetul municipal prin diminuarea gradului de evaziune fiscală şi reducerea ponderii economiei tenebre, etc.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: