(doc) Dodon este un minciunos, spun liberalii

marți, 31 mai 2011

(doc) Dodon este un minciunos, spun liberalii
Foto: infopress.md

Partidul Liberal îl acuză pe Igor Dodon de dezinformare. Potrivit liberalilor, afirmațiile candidatului comunist, potrivit cărora fracțiunea PL ar fi elaborat un proiect de lege ce ar permite importurile de deşeuri în Republica Moldova sunt false. Mai mult, PL susține că de fapt comuniștii sunt cei care intenționau să importe deșeuri pentru fabrica de ardere a acestora, ce urma să fie construită în apropierea Chișinăului.


„Igor Dodon este o revelație continuă pentru PL. Nu este zi ca să nu emită vreo minciună, uneori două”, susțin deputații liberali.

Potrivit deputatului liberal, Valeriu Munteanu, în 2006, atunci când primar interimar al Capitalei era exponentul PCRM, Vasile Ursu, municipalitatea a semnat un contract cu o firmă italiană, care urma să construiască fabrica de prelucrare a deșeurilor. Documentul presupunea și importul acestora de peste hotare, în cazul în care cantitatea de deșueuri locale vor avea un randament caloric insuficent pentru producerea energiei termice și electrice.

Ulterior, în 2009, Dorin Chirtoacă a semnat un acord adițional la acest contract, în care se stipulează că deșeurile supuse reciclării pot fi colectate exclusiv de pe teritoriul Republicii Moldova.

Fracțiunea PL face apel către toţi alegătorii din Republica Moldova să acorde, la 5 iunie, un vot de blam general Partidului Comuniştilor.

Legislația actuală a țării noastre nu permite introducerea în țară a deșeurilor. Guvernul a propus Parlamentului o modificare a legii privind deșeurile de producție și menajere, care ar permite arderea doar în instalații speciale a deșeurilor din țara noastră. Sub incidența legii cad categoriile de deșeuri care pot fi distruse doar prin ardere.








Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: