Dmitri Medvedev propune castrarea chimică pentru pedofili

marți, 10 mai 2011

Dmitri Medvedev propune castrarea chimică pentru pedofili
Foto: moldovacrestina.info

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a declarat, în cursul zilei de marţi, că Rusia ar trebui să ia în considerare introducerea castrării chimice ca pedeapsă pentru cei care sunt găsiţi vinovaţi de acte de pedofilie, informează Ria Novosti.


Discutând despre dezvoltarea sistemului judiciar, Medvedev şi-a eprimat opinia că pedepsele ar trebui să fie cât mai aspre în aceste cazuri, iar o abordare "liberală" este inacceptabilă.

Şeful de stat a propus pentru dezbatere măsuri care să includă proceduri medicale ca injecţii care să blocheze activitatea hormonală a persoanelor găsite vinovate de acte de pedofilie.

Medvedev a subliniat, în noiembrie 2010, nevoia de a proteja copiii, în cadrul discursului anual pe care şeful statului îl adresează populaţiei. În cuvântarea către popor, Medvedev a afirmat că protejarea copiilor este vitală pentru viitorul Rusiei.

În 2007, Marea Britanie a decis să aplice aceeași măsură. În viziunea autorităților de la Londra, castrarea chimică nu este o pedeapsă, ci un tratament.

Sursa: antena3.ro


0 Comments: