Comuniștii și liberalii atacați de hackeri

luni, 9 mai 2011

Comuniștii și liberalii atacați de hackeri
Foto: ecofriendlymag.com

Site-urile de campanie electorală ale comuniștilor și liberalilor sunt atacate de hackeri. Despre aceasta anunță cele două formațiuni, care spun că în ultima perioadă www.solutia.md și www.dodon.md au devenit ținta unor atacuri informatice. 


"Deja câteva zile consecutiv, blogul meu este supus unui tir de atacuri severe din partea unor hackeri anonimi. Îmi este clară miza acestor atacuri, avându-se în vedere contextul electoral şi spaima în creştere a unor concurenţi de-ai mei. Dacă s-a ajuns la asemenea metode, e proastă de tot situaţia pe frontul de luptă electorală al concurenţilor mei. Vreau să le spun autorilor anonimi, că aceste împunsături nu-mi creează deranjul la care aţi mizat, dar nici vouă, domnilor hackeri politizaţi, aceste metode nu vă fac onoare şi nu vă sporeşte valoarea", le spune Igor Dodon hackerilor într-un mesaj public.

De cealaltă parte, PL anunță că site-ul oficial al PL www.solutia.md este ținta unor atacuri menite să-l facă indisponibil utilizatorilor. "După caracterul atacurilor, care se bazează pe solicitări multiple către serverul unde este postat site-ul, în data de 05-06 Mai, între orele 10.45 și 15.30, cantitatea de trafic generat către această țintă a sporit de la 19 GB regim normal înregistrat statistic pentru perioada precedentă (luna Aprilie) de 8 ori, și a constituit 150 GB în perioada 01-04 Mai. Aceste înregistrări, evident, denotă caracterul organizat al atacului de tip DDoS", se menționează în textul comunicatului liberalilor.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: