Circa 22% din veniturile gospodăriilor cu copii vin de peste hotare

marți, 31 mai 2011

Circa 22% din veniturile gospodăriilor cu copii vin de peste hotare
Poză simbol
Foto: mec.gov.md

În 2010, veniturile disponibile ale gospodăriilor cu copii au fost de 808,6 lei lunar pe o persoană, fiind în creştere faţă de anul precedent cu 2,5%. Transferurile din afara ţării au contribuit la formarea veniturilor acestor gospodării în proporţie de 21,8%, arată datele statistice.


Principala sursă de formare a veniturilor gospodăriilor cu copii o constituie activitatea salariată (45,1%), fiind urmată de activitatea individuală agricolă (10,5%), activitatea individuală non-agricolă (8,0%) şi veniturile din prestaţii sociale (9,5%). 

Pe de altă parte, cheltuielile lunare medii ale acestor gospodării au fost în valoare de 893,5 lei pe o persoană. Preponderent cheltuielile acestor gospodării au fost orientate pentru necesarul de consum alimentar (40,8%), după care urmează cheltuielile pentru întreţinerea locuinţei (16,0%), îmbrăcăminte şi încălţăminte (12,5%). 

Conform opiniei gospodăriilor cu copii, practic fiecare a doua gospodărie consideră că în anul 2010 nu au intervenit careva schimbări majore în nivelul de bunăstare al acestora comparativ cu anul precedent, 10% au menţionat că trăiesc mai bine, iar 29,2% consideră că situaţia s-a înrăutăţit.

Pentru a-şi satisface necesităţile minime ale gospodăriei, conform aprecierilor respondenţilor ar fi suficientă suma de 1033 lei lunar pe o persoană. Totodată, pentru un trai decent a fost menţionat necesarul de 2390 lei în medie pe o persoană, comunică Biroul Naţional de Statistică.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: