Cetățenie română pentru Mariana Durleșteanu?

marți, 10 mai 2011

Cetățenie română pentru Mariana Durleșteanu?
Foto: wikipedia.org

Mariana Durleșteanu a devenit cetățean român. Despre aceasta anunță Ministerul Justiției al României.

Ieri, 9 Mai, instituția română a emis un ordin prin care aprobă redobândirea cetățeniei române unui număr de 411 persoane. Printre acestea se numără și Mariana Durleșteanu. 

Coincidență sau nu, dar Mariana Durleșteanu este fost ministru al Finanțelor în Guvernul Greceanîi, atunci când Partidul Comuniștilor se afla la putere. Autoritățile române nu precizează data nașterii persoanei pentru a putea compara informațiile.  

Fostul ministru al finanțelor este născută la data de 5 septembrie 1963, în municipiul Chișinău.


Începând cu anul 1995, ea a lucrat în cadrul Ministerului Finanțelor din Republica Moldova. În iulie 2001 este numită în funcția de viceministru al finanțelor al Republicii Moldova, apoi în aprilie 2002 în cea de prim-viceministru al finanțelor, având ca principalele responsabilități negocierea cu instituțiile financiare internaționale, participarea la elaborarea politicii fiscal-bugetare, la elaborarea Strategiei de Reducere a Sărăciei și Creșterii Economice, participarea la negocierile Planului de Acțiuni UE-Moldova.

În anul 2004 a fost numită în funcțiile de președinte al Consiliului de Administrare al BCA Banca de Economii și vicepreședinte al Consiliului de Administrare al SA Moldovagaz.

În baza votului de încredere acordat de Parlament, prin decret al lui Vladimir Voronin, la data de 31 martie 2008, Mariana Durleșteanu a fost numită în funcția de ministru al finanțelor în noul guvern format de Zinaida Greceanîi.



Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: