NASA a publicat primele imagini de pe orbita planetei Mercur

vineri, 1 aprilie 2011

NASA a publicat primele imagini de pe orbita planetei Mercur
Foto: Reuters

Pe 29 martie 2011, sonda Messenger de la NASA a realizat prima imagine de pe orbita planetei Mercur, o fotografie istorică. În următoarele şase ore, Messenger a mai realizat încă 363 de imagini ale unor zone neobservate până acum, după care a început să le trimită pe Pământ.


Noua fotografie de pe Mercur arată o regiune de la Polul Sud al lui Mercur. Un crater mare de 85km lăţime, denumit Debussy, se află în dreapta sus, cu multiple raze care pornesc din centrul său.

Un crater mai mic, Matabei, de 24km lăţime, cunoscut pentru razele sale întunecate, este şi el vizibil în vestul craterului Debussy, au explicat managerii misiunii.

Messenger a ajuns pe orbita lui Mercur pe 17 martie, la peste şase ani şi jumătate de la plecarea de pe Terra. Sonda de 446 de milioane de dolari îşi va petrece acolo cel puţin un an pământean.

Principala sa misiune ştiinţifică va porni pe 4 aprilie, când va începe cartografierea întregii suprafeţe a planetei Mercur, în speranţa că va oferi răspunsuri despre geologia, formarea şi istoria planetei.





Sursa: jurnalul.ro


0 Comments: