Google lansează +1, rivalul butonului Like de pe Facebook

vineri, 1 aprilie 2011

Google lansează +1, rivalul butonului Like de pe Facebook
Foto: stiri-telefoane.mobilissimo.ro

In ultima vreme, Google si-a dezvaluit interesul din ce in ce mai crescut pentru componenta sociala a online-ului. Zvonurile potrivit carora compania planuieste sa lanseze o retea sociala par sa aiba din ce in ce mai multa credibilitate, cu atat mai mult cu cat gigantul pregateste ceea ce putem numi rivalul butonului “Like” de pe Facebook.


Serviciul +1 le permite utilizatorilor sa impartaseasca recomandari cu prietenii, familia sau orice alt utilizator al celui mai mare motor de cautare.

Instrumentul de cautare sociala lansat de Google faciliteaza marcarea paginilor web, anunturilor publicitare sau serviciilor pe care le gasesti utile. Potrivit managerului de produs Google Rob Spiro, +1 este “prescurtarea digitala a sintagmei “asta este cool.”

Pentru a putea folosi +1 va trebui sa fii logat in contul de Google. Pentru a recomanda ceva in Google Search, este de ajuns sa faci click pe butonul +1 de pe pagina web sau anuntul publicitar. Acest +1 va aparea ulterior in rezultatele de cautare Google.

Google va implementa +1 intr-un ritm lent, incepand cu versiune in limba engleza a Google.com. Recomandarile +1 vor aparea initial langa rezultatele cautarii si anunturile publicitare, urmand sa migreze catre alte produse si site-uri.

Sursa: hit.ro


0 Comments: