Diplomat ucrainean: Pe documentul final privind soluţionarea conflictului transnistrean trebuie să fie și semnătura Bucureştiului

vineri, 1 aprilie 2011

Diplomat ucrainean: Pe documentul final privind soluţionarea conflictului transnistrean trebuie să fie și semnătura Bucureştiului
Foto: wavemagazine.net

România trebuie să facă parte din formatul de negocieri privind soluționarea conflictului transnistrean, consideră diplomatul ucrainean, fostul ambasador al Ucrainei în România Aleksandr Chalîi. Declarația a fost făcută în cadrul  forumului UE-Moldova, pe 31 martie la Chişinău, relatează Regnum.


Potrivit lui Chalîi, fiind un jucător geopolitic important și având interese în regiune, Bucureştiul trebuie să pună semnătura pe documentul final privind soluţionarea conflictului. În caz contrar, va exista pericolul nerecunoaşterii latente de către România a înțelegerilor din acord, ceea ce va contribui la tensiuni în regiune.

Diplomatul ucrainean, de asemenea, consideră că statutul de neutralitate al Republicii Moldova trebuie să fie recunoscută internaţional. Mai mult, Chişinăul şi Kievul pot veni cu o iniţiativă comună de a crea o centură internaţional recunoscută a statelor neutre, în care pot intra Republica Moldova, Ucraina, Georgia şi Azerbaidjan.

Perspectiva aderării Republicii Moldova în UE va deveni un mecanism real pentru "reintegrarea" ţării, mai consideră diplomatul ucrainean.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la regnum.ru

 


0 Comments: