Circa 39 300 lei din partea Băncii Naţionale a Moldovei pentru Japonia

vineri, 1 aprilie 2011

Circa 39 300 lei din partea Băncii Naţionale a Moldovei pentru Japonia
Foto: bnm.md

Dezastrul natural suferit de Japonia determină tot mai multe instituţii publice din RM să contribuie la ajutorarea Guvernului nipon. Pe lângă banii oferiţi de Guvernul RM, de Primăria Chişinău şi cei colectaţi în conturile deschise de Ministerul Finanţelor, în sprijinul Japoniei vin şi salariile pentru o zi ale angajaţilor Băncii Naţionale a Moldovei, care în sumă se ridică la 39 283 lei, precum şi ajutorul din partea organului sindical al BNM în sumă de 3 000 lei.


Amintim că Guvernul a decis să acorde un milion de lei pentru ajutorarea statului nipon, ca urmare a calamităţilor dezastruoase suferite de Japonia. Primăria Chişinău a hotărât să aloce în acest scop 500 mii de lei.

Ministerul Finanţelor a deschis conturi bancare unde cetăţenii RM pot depune bani pentru ajutorarea cetăţenilor japonezi. Toţi cei care doresc să contribuie la lichidarea consecinţelor calamităţilor naturale din Japonia o pot face transferând mijloace băneşti la conturile bancare enunţate pe site-ul ministerului.

UNIMEDIA menţionează că, din momentul stabilirii relaţiilor diplomatice dintre RM şi Japonia, ţara noastră a fost asistată financiar de către Japonia cu circa 120,9 mil. dolari SUA, dintre care circa 72 mil. de dolari au fost finanţări nerambursabile.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: