Bosnia a fost suspendată oficial de FIFA

vineri, 1 aprilie 2011

Bosnia a fost suspendată oficial de FIFA
Foto: uefaclubs.com

Forul mondial a postat pe site-ul său un comunicat în care confirmă suspendarea din toate competiţiile, pe termen nelimitat, a federaţiei de la Sarajevo.


Suspendarea Bosniei a devenit oficială. Anunţul a fost postat pe site-ul oficial al FIFA, unde se subliniază: "Federaţia din Bosnia a fost suspendată de FIFA şi UEFA începand de astăzi, 1 aprilie, până când se va lua o altă decizie în acest caz. Aceasta hotărâre a fost luată deoarece Federaţia din Bosnia nu s-a aliniat cu statutul la cerinţele UEFA şi FIFA".

Comitetul Executiv al FIFA (28 octombrie 2010) şi al UEFA (4 octombrie) i-au cerut Federaţiei Bosniace să îşi schimbe statutul cel mai târziu la data de 31 martie 2011, în caz contrar această federaţie urmând să fie suspendată automat. La Adunarea Generală reunită la Sarajevo, în data de 29 martie 2011, nu s-a întrunit numărul necesar de voturi pentru adoptarea noului statut, astfel că suspendarea are efect imediat.

Echipele reprezentative şi echipele de club nu mai au voie să participe la competiţii internaţionale de la 1 aprilie 2011 până la rezolvarea problemei.

De asemenea, de la 1 aprilie 2011 niciun oficial sau reprezentant al federaţiei bosniace nu mai poate participa la meciuri sau evenimente internaţionale.

0 Comments: