(video) Alianța corectează împărțeala comuniștilor: Bani mai mulți pentru primarii AIE

joi, 31 martie 2011

(video) Alianța corectează împărțeala comuniștilor: Bani mai mulți pentru primarii AIE
Foto: europalibera.org

Chiar dacă adoptarea proiectului bugetului se află pe ultima sută de metri, polemica din Parlament nu încetează. De data aceasta, mărul discordiei constituie banii prevăzuți pentru repararea obiectelor sociale din regiune: grădinițile, școlile și obiectele culturale din toată țara. Comuniștii acuză deputații AIE de faptul că acordă bani în localitățile rurale în dependență de culoarea primarului, în timp ce ultimii susțin că timp de 8 ani, PCRM a făcut o împărțeală greșită, favorizînd primarii „roșii”.

„Principiul de alocare a banilor este simplu. Timp de opt ani a fost dusă o politică distorsionată. Localitățile care erau conduse de primari dintr-un anumit partid primeau de zece ori mai mult decât cei din alte localități. Noi am încercat să echilibrăm situația. Trebuie să reparăm handicapul”, a declarat președintele comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, Veaceslav Ioniță.


Acesta a explicat că în proiectul bugetului pentru 2011, într-adevăr există diferențe semnificative în sumele alocate pentru fiecare localitate. Însă în retrospectivă, aceste sume ar echilibra decalajul care s-a produs pe parcursul mai multor ani.

Pe de altă parte, comuniștii au făcut coadă la microfoane, fiind indignați că alocarea banilor în regiune se face în dependență de „culoarea” primarului.

„Au împărțit între ei totul. Noi niciodată n-am procedat pe aceste criterii, n-am repartizat aceste surse pe principii politice. Primarii care nu era din PCRM erau asigurați cu banii de care aveau nevoie, noi reieșeam din necesitatea populației, nu din simpatiile politice”, a declarat liderul PCRM, Vladimir Voronin, menționând că astfel de meotide ar putea influența serios rezultatele alegerilor locale. 



Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: