Tusk: „Republica Moldova a demonstrat că se poate”

marți, 29 martie 2011

Tusk: „Republica Moldova a demonstrat că se poate”
Foto: gov.md

„Polonia va face tot posibilul ca să accelereze procesul de integrare a Republicii Moldova în UE. Suntem convinși că acest fapt este în interesul Poloniei, Republicii Moldova, dar și a Uniunii Europene”. Declarația a fost lansată de premierul  polonez, Donald Tusk, astăzi, 29 martie, în cadrul vizitei sale la Chișinău și în contextul în care Polonia va prelua în curând președinția UE.

Prim-ministrul polonez a menționat că Republica Moldova a reușit să realizeze într-o perioadă de timp destul de scurtă și dificilă lucruri, pe care nu fiecare țară reușește să le facă, câștigând o imagine internațională foarte bună. „Ați demonstrați că se poate face ceva chiar și atunci când e dificil”, a spus oficialul polonez.


La rândul său, premierul Vlad Filat a mulțumit omologului său polonez pentru că a acceptat invitația și pentru sprijinul constat pe care îl acordă Polonia Republicii Moldova. „Începând cu 1 iulie, Polonia va prelua președinția UE. Această perioadă este importantă pentru Republica Moldova pentru că urmează să depășim o etapă importantă în procesul de integrare europeană și contăm pe sprijinul Poloniei”, a spus Filat.

Discuțiile dintre cei doi s-au axat pe subiecte ce țin de relațiile bilaterale, precum relațiile comerciale, perspectivele investiționale, dar și subiecte ce țin de relațiile RM-UE. Un subiect aparte a constituit Parteneriatul Estic. „Urmează un Summit în Polonia, sperăm ca țara noastră să demonstreze că și-a îndeplinit toate angajamentele în cadrul acestui parteneriat”, a mai spus premierul moldovean.

UNIMEDIA precizează că prim-ministrul polonez, Donald Tusk, se va afla în Republica Moldova în perioada 29-30 martie. Vizita acestuia a fost convenită în cadrul unei convorbiri telefonice cu Vlad Filat, la scurt timp după investirea noului Guvern.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: