OFICIAL: Moldova are BUGET pentru 2011

joi, 31 martie 2011

OFICIAL: Moldova are BUGET pentru 2011
Foto: odn.info.md

Cu votul a 54 de deputați ai AIE, toate componentele bugetului public național au fost votate, astăzi, 31 martie, în cadrul ședinței Parlamentului. După discuții aprinse, parlamentarii au aplaudat și asta pentru că au reușit să se încadreze în termenul stabilit - 31 martie.


Proiectul bugetului a avut o cale dificilă. Inițial, nefiind discutat între membrii AIE, acesta fost votat abia din a doua încercare în Guvern. În Legislativ proiectul a fost dur criticat de fracțiunea PCRM, care a venit cu un șir de amendamente. Premierul Vlad Filat a declarat că Guvernul își va da demisia, în cazul în care Parlamentul nu va vota bugetul.

Deputații AIE recunosc că proiectul bugetului nu este unul perfect, dar important e că țara nu este lăsată în haos. Fracțiunea PCRM nu a votat proiectul bugetului, considerându-l antisocial, anticonstituțional și făcut pentru a îndestula structurile europene.

Amintim că bugetul de stat prevede venituri în sumă de 19 miliarde lei. Cheltuielile bugetare, potrivit proiectului, vor constitui aproximativ 20 miliarde lei. Astfel, deficitul bugetar prognozat pentru anul 2011 va fi de puțin peste un miliard de lei. Proiectul bugetului asigurărilor sociale de stat prevede venituri în sumă de 9,1 miliarde lei şi la partea de cheltuieli - 9,3 miliarde lei. Veniturile şi respectiv cheltuielile prognozate în cazul fondurilor asigurărilor obligatorii de asistenţă medicală constituie 3,673 miliarde lei.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: