Japonia, afectată de cutremure şi inundaţii, ajută Moldova cu 21 milioane de lei

joi, 31 martie 2011

Japonia, afectată de cutremure şi inundaţii, ajută Moldova cu 21 milioane de lei
Foto: paidcontent.org

Deşi trece prin momente dificile, Japonia a răspuns pozitiv la apelul Ministerului Economiei al RM de a coordona folosirea mijloacelor Fondului partener, în sumă de 21 milioane de lei, pentru finanţarea Proiectului de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii. La data de 30 martie curent, Guvernul Japoniei a aprobat utilizarea acestui Fond, comunică Serviciul de Presă al Ministerului Economiei.


În perioada anilor 2005- 2008, Japonia a oferit RM patru tranşe de sprijin sub formă de grant de tip non-proiect, în sumă de cca 11,8 mln. dolari pentru susţinerea eforturilor de reglementare structurală şi economică a Guvernului RM, precum şi pentru depăşirea dificultăţilor economice. 

Guvernul RM a decis să utilizeze acest sprijin sub formă de grant pentru susţinerea întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM) prin achiziţia utilajului necesar, tehnicii şi altor mărfuri, care ulterior erau transmise întreprinderilor în condiţii preferenţiale. Începând cu luna martie 2005, 123 de IMM-uri au beneficiat de finanţări din cadrul Grantului japonez şi a Fondului partener.

În luna martie 2011, Ministerul Economiei al RM s-a adresat Guvernului Japoniei cu solicitarea de a coordona folosirea mijloacelor Fondului partener în sumă de 21 de milioane de lei pentru finanţarea Proiectului de susţinere a IMM. După examinarea cererii, Guvernul Japoniei a decis să aprobe proiectul. 13 IMM-uri urmează a fi selectate pentru a fi finanţate din proiect.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: