(grafic) 15% din cetățenii Republicii Moldova cred în rai și 13% în iad

vineri, 19 noiembrie 2010

(grafic) 15% din cetățenii Republicii Moldova cred în rai și 13% în iad
Foto: stopandthink.renewingminds.com

88% din cetățenii Republicii Moldova cred în Dumnezeu. Totodată, 15%  cred în rai, iar 13% în iad și 11% cred în viața de după moarte. Datele rezultă din sondajului făcut public azi, 19 noiembrie, de către  Centrul de Investigaţii Sociologice şi Marketing “CBS-AXA”.


Mai mult, 12% din pupulație cred în horoscop, 4% în reîncarnare și tot 4% în vrăjitorie. 

4% din cetățeni nu au răspuns la aceste întrebări.

UNIMEDIA precizează că sondajul a fost efectuat de Centrul de Investigaţii Sociologice şi Marketing “CBS-AXA”, pe un eşantion de 1022 persoane din 83 de localități. Colectarea datelor s-a realizat  în perioada 10-16 noiembrie 2010.

Sursa: UNIMEDIA
Redactor: Maia Visterniceanu


Fostul șef al SIS: Nu am avut salariu chiar de 80 mii de euro

Fostul șef al SIS: Nu am avut salariu chiar de 80 mii de euro
Foto: UNIMEDIA

Președintele Partidului Umanist, Valeriu Pasat, a negat că ar fi primit un salariu de cca 80 de mii euro în perioada cât a lucrat la RAO EAS Rosia. Întrebat la o emisiune de dezbateri de la ProTV Chișinău dacă sunt adevărate informațiile vehiculate de presă cu privire la veniturile sale, Valeriu Pasat a menționat că datele nu sunt chiar atât de mari.


"Într-adevăr, am avut un salariu semnificativ la RAO EAS Rosia, însă nu e vorba de 80 mii euro", a precizat fostul șef SIS. Rugat să spună dacă onorariul acestuia a fost cu mult mai mic de 80 mii euro, Pasat a menționat: "Nu, nu cu mult mai mic. Puțin mai mic", a conchis acesta. 

UNIMEDIA amintește că potrivit informațiilor date publicității de PublikaTV, fostul de consilier al lui Anatolie Ciubais la "RAO EAS Rosia" ar fi fost remunerat cu circa 80 mii euro lunar. Valeriu Pasat a declarat la Comisia Electorală Centrală venituri în valoare de cca 1 milion de dolari în perioada 2008-2009. 

Sursa: UNIMEDIA


Bărbatul înjurat de Voronin: Voronin părea beat. Cred că suferă de "paranoia voievodală!"

Bărbatul înjurat de Voronin: Voronin părea beat. Cred că suferă de

Vladimir Capanji, cel care a avut o altercaţie verbală cu Vladimir Voronin la o întâlnire electorală în Găgăuzia, a comentat incidentul. „În calitate de psihiatru, am fost nevoit să intervin în cadrul acestei întâlniri electorale, or Voronin părea beat, nu vorbea coerent şi a insultat mai multe persoane, inclusiv conducerea de vârf a Republicii Moldova. Acesta şi-a permis o remarcă nu tocmai potrivită şi la adresa găgăuzilor", a declarat pentru „Adevărul", Vladimir Capanji, fost deputat în primul Parlament al Republicii Moldova, de origine etnică găgăuz, citat de adevarul.ro.


Capanji, care este medic-psihiatru, susţine că l-a întrebat pe Voronin dacă este marxist, iar în replică acesta "a debitat doar insulte şi a cerut să fiu scos din sală. Garda personală nu a intervenit, deoarece întrunirea putea degenera într-o încăierare generală. A doua zi am depus şi o cerere la poliție pentru tragerea la răspundere a lui Voronin, în care am solicitat ca acesta să fie supus unui control psihiatric".

Vladimir Capanji susţine că Vladimir Voronin suferă de "paranoia voievodală" şi că ar trebui ca acesta să fie pus la evidenţa psihiatrică. „Eu sunt anticomunist din anul 1949, când împreună cu părinţii mei am fost deportat din Republica Moldova pentru 8 ani în Siberia şi consider că Partidul Comuniștilor trebuie interzis", a mai adăugat Capanji. 




68% din cetățenii R. Moldova au sentimente foarte bune față de Rusia și 21% foarte rele față de România

68% din cetățenii R. Moldova au sentimente foarte bune față de Rusia și 21% foarte rele față de România
Foto: CBS-AXA

68% din cetățenii Republicii Moldova au sentimente bune și foarte bună față de Rusia. 60% simt același lucru față de Uniunea Europeană, 56% față de Ucraina, 51% față de Statele Unite ale Americii și 40% față de România. Cel puțin așa arată rezultatele sondajului făcut public azi, 19 noiembrie, de către  Centrul de Investigaţii Sociologice şi Marketing “CBS-AXA”.


În același timp, o altă parte a populației are sentimente rele și foarte rele față de aceste state. 5% au acest sentiment față de Rusia, 4% față de Uniunea Europeană, 4% - Ucraina, 5% - SUA și 21% față de România.

UNIMEDIA precizează că sondajul a fost efectuat de Centrul de Investigaţii Sociologice şi Marketing “CBS-AXA”, pe un eşantion de 1022 persoane din 83 de localități. Colectarea datelor s-a realizat  în perioada 10-16 noiembrie 2010. 

Sursa: UNIMEDIA
Redactor: Maia Visterniceanu


Linia de cale ferată "Cahul-Giurgiuleşti", din nou subiect de dispută la Curtea de Conturi

Linia de cale ferată
Foto: casata.md

Lucrările de construcţiei a liniei de cale ferată "Cahul-Giurgiuleşti" au fost demarate fără a dispune de documentaţia de proiect. Nici până în prezent nu există acest proiect şi nu există un deviz general de cheltuieli, expertizat regulamentar. De asemenea, nu sunt perfectate documentele referitor la atribuirea terenurilor pentru construcţia obiectivului. Acestea sunt concluziile principale ale Curţii de Conturi în urma realizării auditului corectitudinii utlizării mijloacelor financiare publice şi patrimoniului public la construcţia liniei de cale ferată "Cahul-Giurgiuleşti" în perioada anilor 2007, 2008, 2009 şi primul semestru al anului 2010, făcute publice astăzi, 19 noiembrie 2010. 


"Acest fapt nu permite determinarea costului real al lucrărilor de construcţie, precum şi volumul lucrărilor necesare pentru finisarea acestui obiectiv, nu poate fi confirmat costul final de deviz al lucrărilor de construcţie", a spus Vladimir Potlog, directorul Departamentului de Audit nr. 3 al Curţii de Conturi.

Drept consecinţă a neperfectării documentelor referitor la atribuirea terenurilor pentru construcţia obiectivului dat, nu a fost asigurată schimbarea destinaţiei terenurilor şi nu au fost compensate pierderile cauzate de excluderea terenurilor din categoriile de terenuri cu destinaţie agricolă şi ale fondului silvic. Aceste neconformităţi, potrivit Curţii de Conturi, au generate cheltuieli suplimentare iraţionale în sumă totală de 3517,6 mii lei. În acelaşi context, s-a menţionat că pierderile cauzate de excluderea acestor terenuri se estimează la sumă totală de 119,7 milioane lei.

Amintim că, în cadrul unui raport de audit prezentat în aprilie 2010, Curtea de Conturi a comunicat că, contrar prevederilor legale, la indicaţiile Agenţiei „Moldsilva”,  Întreprinderea de Stat „Silva-Sud”, a decis transmiterea „sub construcţia liniei de cale ferată  Cahul-Giurgiuleşti” a 37 ha de teren forestier, în lipsa unei Hotărâri a Guvernului.

Menţionăm că proiectul de construcţie a liniei de cale ferată Cahul-Giurgiuleşti a fost lansat în mai 2007. „Acesta este ideea conducerii de vârf. Ea este deja finanţată şi acceptată, dar cu grave şi mari încălcări ale legislaţiei noastre în vigoare”, susţinea în acea perioadă Gheorghe Vasilache, preşedintele raionului Cahul, într-un interviu acordat pentru bbcromanian.com în anul 2007.

Fostul Guvern a decis că tronsonul să fie construit de ÎS „Calea Ferată din Moldova” (CFM). În loc să se organizeze licitaţii pentru selectarea firmelor, administraţia CFM a încheiat contracte de antrepriză cu numeroase întreprinderi, printre care şi SRL „Moldconstruct Market” – o firmă privată la care fiul ex-preşedintelui Vladimir Voronin deţine funcţia de economist.

Actualul director al CFM, Ilie Ţurcan, nu a putut comenta toate neregulile constatate de Curtea de Conturi şi nici cum stau lucrurile la moment, motivând că se află în această funcţie de jumătate de an. 

Sursa: UNIMEDIA
Reporter: Daniela Dermengi


Ghimpu: Vom depăşi problemele procedurale, pentru ca tratatul de frontieră cu România să fie ratificat

Ghimpu: Vom depăşi problemele procedurale, pentru ca tratatul de frontieră cu România să fie ratificat

Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, nu contestă legalitatea textului Tratatului privind regimul de frontieră cu România, ci doar procedura de semnare a acestuia din partea Republicii Moldova. El se declară convins că vor fi depăşite toate problemele procedurale pentru ca acest Tratat să fie ratificat. Mihai Ghimpu a făcut aceste declaraţii într-un interviu acordat astăzi, 19 noiembrie, agenției Agerpres

”Aş face o precizare extrem de importantă. Nu e vorba despre constituţionalitatea Tratatului ca atare, adică despre conţinutul documentului. Noi am apreciat şi apreciem Tratatul în sine, ca şi eforturile care s-au făcut de partenerii şi fraţii noştri din România pentru ca el să fie finalizat. Problema care a pornit discuţiile nu este conţinutul Tratatului, ci procedurile de semnare din partea Chişinăului, care, din păcate, nu au fost în acord cu legislaţia Republicii Moldova”, a explicat președintele interimar. 


Ghimpu susține că nu a vrut să-și exprime rezervele imediat după semnarea Tratatului, pentru a nu dezvălui public ”un anumit mod în care unii înţeleg colaborarea în interiorul AIE”, referindu-se la faptul că, în calitate de președinte, nu a fost informat despre negocierile ce se poartă. Ghimpu a amintit că după semnarea Tratatului s-a arătat nemulțumit nu doar el, dar și alți colegi din Alianță.  ”Să porţi negocieri şi apoi chiar să semnezi un document de asemenea importanţă, fără o informare a preşedintelui, mi se pare un lucru cel puţin anormal. E clar că s-a făcut o greşeală, din grabă, din neatenţie sau, poate, din raţiuni electorale, dar cei care au făcut-o sunt conştienţi de asta”.

Totdată, președintele interimar a asigurat că își dorește ratificarea documentului, dar după ce vor fi clarificate și corectate toate problemele legale. ”Vom face tot ce stă în puterile noastre pentru a depăşi toate problemele procedurale, pentru ca tratatul să fie ratificat. Ar fi inacceptabil ca acest Tratat să nu poată fi ratificat în Parlament din cauza unor vicii de procedură la semnare”, a spus Ghimpu, menționând că nu va sesiza Curtea Constituțională în acest sens.

UNIMEDIA amintește că Tratatul privind regimul de frontieră dintre România şi Moldova a fost semnat la 8 noiembrie, la Bucureşti, de către ministrul român de Externe, Teodor Baconschi, şi premierul moldovean, Vlad Filat. La 15 noiembrie, președintele interimar, Mihai Ghimpu, a declarat că Tratatul privind regimul de frontieră cu România semnat de Vlad Filat la București este neconstituțional, iar prim-ministrul a făcut abuz de funcție. Ambasadorul României la Chișinău, Marius Lazurcă, a declarat la rândul său, că România nu semnează documente neconstituționale. Pentru a intra în vigoare, Tratatul urmează a fi ratificat în Parlament.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la agerpres.ro


Se prelungeşte arestul pentru figuranţii din dosarul celor 61 500 dolari falşi puşi în circulaţie

Se prelungeşte arestul pentru figuranţii din dosarul celor 61 500 dolari falşi puşi în circulaţie
Foto: photobucket.com

Centrul de Combatere a Crimelor Economice şi Corupţiei informează că instanţa de judecată a dispus prelungirea arestului preventiv cu încă 20 de zile pentru fiecare dintre cei cinci membri ai grupării internaţionale, învinuiţi de tentativă de punere în circulaţie a dolarilor falşi. În privinţa colaboratorului MAI implicat în infracţiune, instanţa a decis ca acesta să fie arestat la domiciliu.


Amintim că la 1 noiembrie curent, directorul adjunct al Direcţiei Generale Urmărire Penală din cadrul CCCEC, Bogdan Zumbreanu, a anunţat că a fost reţinută o grupare criminală care ar fi falsificat şi pus în circulaţie 61 500 dolari SUA. Conform investigaţiilor CCCEC, în Moldova urma să ajungă o sumă mult mai mare, de până la un milion de dolari falşi.

Gruparea este formată din 5 persoane, dintre care un colaborator al MAI şi un cetăţean al Bulgariei. Bogdan Zumbreanu a menţionat că dintre cele 5 persoane reţinute, 4 nu sunt angajate în câmpul muncii, iar colaboratorul MAI activează în afara Chişinăului, ca inspector al poliţiei criminale.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, legislaţia Republicii Moldova prevede o pedeapsă sub formă de privaţiune de libertate de la 7 la 15 ani.

Sursa: UNIMEDIA


LISTA NEAGRĂ! Inițiativa Civică pentru un Parlament Curat a prezentat lista politicienilor compromiși. Vezi cei 30 de candidați care nu merită să te reprezinte în viitorul Parlament

LISTA NEAGRĂ! Inițiativa Civică pentru un Parlament Curat a prezentat lista politicienilor compromiși. Vezi cei 30 de candidați care nu merită să te reprezinte în viitorul Parlament

22 candidați de pe lista PCRM, 3 - de la PLDM, 2 persoane de la PDM și PL și un candidat de pe lista AMN - aceasta este lista neagră a candidaților la funcția de deputat care nu întrunesc criteriile de integritate morală, în opinia Inițiativei Civice pentru un Parlament Curat. 

Timp de 3 luni, un grup de jurnaliști de investigație s-au documentat referitor la listele candidaților la funcția de deputat din partea partidelor politice cu șanse reale de a accede în Legislativ. Monitorizarea s-a desfășurat în baza a 7 criterii: declararea averii și corespunderea acesteia cu proprietățile real deținute, utilizarea resurselor administrative în folos personal sau de partid, maladministrarea funcțiilor publice și private pe care le-au deținut candidații până la lansarea în politică (plata impozitelor, amenzilor), comportament împotriva statului de drept (acțiuni coruptibile), imaginea publică (implicarea în scandaluri publice), traseismul politic (migrarea politică). 


Au fost monitorizați candidații care au șanse reale de a accede în Parlament, prioritate având acei candidați care au deținut anterior funcții publice. Chiar dacă liderii partidelor politice au fost monitorizați, informația referitor la aceștia nu a fost dată publicității, pentru a nu diminua credibilitatea societății în formațiunile politice.

Lista cu cei 30 de candidați care nu întrunesc criteriile de integritate morală a fost prezentată partidelor politice vizate.  ICPC a oferit formațiunilor politice posibilitatea de a contesta rezultatele monitorizării sau de a retrage candidații compromiși de pe listele lor. Deocamdată, nici un candidat nu a fost retras din listele electorale.

Dacă președinții partidelor parlamentare, care nu au corespuns criteriilor, ar fi fost incluși în listă, potrivit lui Petru Macovei, doar unul din cei patru lideri AIE nu ar fi figurat printe cei 30 de candidați compromiși, iar 95 la sută din liderii partidelor extraparlamentare s-ar regăsi în listă.

Partidul Democrat:
1. Dumitru Diacov
2. Petru Axenti

Partidul Liberal:
1. Mihai Moldovanu 
2. Ștefan Urâtu

 Alianța Moldova Noastră:
1. Alexandru Oleinic

Partidul Comuniștilor 
1. Iurie Muntean
2. Zinaida Greceanâi 
3. Maria Postoico
4. Mark Tkaciuk
5. Igor Dodon
6. Vadim Mișin
7. Vladimir Vitiuc 
8. Zagorodnii Anatolii
9. Violeta Ivanova
10. Vasilii Șova
11. Oxana Domenti
12. Zinaida Chistruga
13. Oleg Reidman
14. Miron Găgăuz
15. Alexandr Bannicov
16. Vasile Panciuc
17. Gheorghe Popa
18. Eduard Mușuc
19.Artur Resetnicov
20. Anatolie Popusoi
21. Vasile Iovv
22. Petru Porcescu

Partidul Liberal Democrat din Moldova 
1. Vladimir Hotineanu
2. SimionFurdui
3. Ion Butmalai

Președintele Asociației Presei Independente, Pentru Macovei a precizat că ICPC nu va îndemna votarea împotriva unui candidat și nu va emite ”verdicte”, ci va informa. Listele ”negre” vor fi difuzate gratuit în toată țara, în tiraj de 200 mii de exemplare. Bugetul campaniei este de circa 90 mii dolari, oferiți de Fundația ”Soros”. 


UNIMEDIA precizează că și în 2009, comuniștii prevalau pe lista întocmită de ICPC. Au fost monitorizați circa 200 de candidați, din care 56 au intrat în lista celor compromiși. Niciun candidat nu a fost scos de pe listă. Inițiativa Civică pentru un Parlament Curat a fost lansată în noiembrie 2008 și a întrunit șapte organizații neguvernamentale.

Sursa: UNIMEDIA


(video) Băsescu la TVR: Guvernul de la Chișinău a făcut pași impresionanți. Dacă Moldova dorește un drum european, menținerea AIE la putere este un factor cheie!

(video) Băsescu la TVR: Guvernul de la Chișinău a făcut pași impresionanți. Dacă Moldova dorește un drum european, menținerea AIE la putere este un factor cheie!
Foto: vranceamedia.ro

Dacă R. Moldova își dorește un drum european, menținerea actualei coaliții de guvernare la putere este un factor cheie. Declarația aparține președintelui României, Traian Băsescu, făcută în cadrul unei emisiuni la TVR ieri seara.  


"Guvernul instalat anul trecut la Chișinău a făcut pași impresionanți, iar deschiderea Bruxelles-ului față de R. Moldova este una mare", a ținut să sublinieze șeful statului român în cadrul intervenției sale.  









Sursa: UNIMEDIA cu referire la PublikaTV


Interviu cu Veaceslav Mârza: Obligaţiile contractuale trebuie respectate şi datoriile - achitate. INCASO ajută debitorii şi creditorii în acest sens

Interviu cu Veaceslav Mârza: Obligaţiile contractuale trebuie respectate şi datoriile - achitate. INCASO ajută debitorii şi creditorii în acest sens
Foto: incaso.md

Fie că eşti pe poziţia de creditor sau debitor, compania INCASO îţi poate fi partenerul potrivit pe tot parcursul activităţii tale. INCASO este un furnizor profesionist de servicii de colectare a datoriilor şi un bun promotor al conceptului de cultură a plăţilor. Mai multe despre INCASO, serviciile pe care le oferă, necesitatea şi avantajele acestora le vom afla chiar de la directorul general al INCASO, Veaceslav Mârza.


1. Pentru început, spuneţi-ne câteva ceva despre INCASO şi despre angajaţii companiei dvs.

Compania "INCASO" SRL, FC 1009600029036, este o companie cu capital european, specializată în colectarea şi recuperarea datoriilor. 

Activitatea INCASO se bazează pe profesionalismul "moştenit" de la compania Julianus (Julianus Inkasso) - o companie cu capital estonian, cu peste 15 ani de experiență în Europa, specializată în recuperarea de datorii. 

2. Ce servicii acordă INCASO şi care sunt grupul ţintă de clienţi?

INCASO este specializată în prestarea de servicii de recuperare / colectare a datoriilor de la persoane fizice şi juridice, negarantate prin gaj sau ipotecă. Suma minimă acceptată spre recuperare este de 100 lei. 

De asemenea INCASO  asistă executorul judecătoresc la faza de executare a hotărârii judecătoreşti, pentru a facilita procedura de executare.  

Aria de activitate este teritoriul controlat al Republicii Moldova. Astfel, INCASO dispune de reprezentanţe în NORD/Bălţi, CENTRU/Chişinău, SUD/Cahul-Comrat (Găgăuzia).

Serviciile INCASO sunt:
- recuperarea datoriei la faza prejudiciară; Aceasta permite clientului-creditor să diminueze costurile legate de obţinerea unei hotărâri judecătoreşti, iar Debitorului să prevină alte cheltuieli, pentru că în final toate cheltuielile suportate de către CREDITOR sunt puse pe seama debitorului.
- servicii juridice de obţinere a ordonanţei/hotărârii judecătoreşti; 
- asigurarea executării eficiente a ordonanţei/hotărârii judecătoreşti, inclusiv lucrul cu executorul judecătoresc, asigurarea vânzării bunurilor sechestrate, etc.

INCASO propune acoperirea întregului ciclu destinat recuperării datoriei sau accesarea doar a unor servicii, la discreţia clientului. INCASO poate prelua inclusiv avansarea costurilor de executare a hotărârilor/ordonanţelor judecătoreşti şi/sau costurile juridice de obţinere a ordonanţelor judecătoreşti şi/sau de plată a taxei de stat. INCASO practică şi procurarea de creanţe.

3. Expuneţi, vă rog, întregul proces, de la încheierea contractului cu clientul până la onorarea obligaţiilor contractuale.

INCASO semnează contractul cu Clientul, care predă şi lista debitorilor acestuia. Importul de date se face automat în sistemul IT. Ulterior, angajaţii INCASO parcurg pas cu pas toată procedura de lucru cu debitorii, conform standardelor, începând cu contactarea telefonică a debitorului, expedierea notificărilor, discutarea cu debitorii şi identificarea soluţiilor pentru închiderea datoriei acestuia cât mai curând.

4. Prin ce metode concrete ajutaţi creditorii să-şi reducă creanţele şi debitorii să facă faţă datoriilor?

Pentru Creditori:  
- accesând serviciile INCASO, compania începe recuperarea imediat, şi nu este nevoie să aştepte obţinerea hotărârii judecătoreşti, Iar recuperarea promptă a banilor va permite ca fluxul de numerar să lucreze pentru dvs., pentru ca banii nu vor fi îngheţați; În cazul băncilor şi altor companii, diminuează costurile legate de crearea de rezerve băneşti de garanţie;
- clientul-creditor trebuie să fie axat pe afacerea sa dar nu să se ocupe cu recuperare de datorii, iar acesta va permite ca Competitivitatea Clientului să nu aibă de suferit
- Lucrul eficient al INCASO permite Creditorului să prevină cheltuieli legate de plata taxei de stat şi plata pentru serviciile juridice;
- INCASO poate scuti Clientul de plata mai multor costuri importante cum sunt:  costurile de plată a taxelor de stat, serviciilor juridice sau de avansare a costurilor de executare a hotărârii judecătoreşti;
- În procedura de executare, Incaso monitorizează procedura de executare şi acordă asistenţă executorului judecătoresc în furnizarea de date despre debitor, în căutarea debitorului şi a bunurilor acestuia, etc. asigurând o executare eficientă a hotărârii judecătoreşti.
- INCASO lucrează după principiul „No Money – No fee”, ceea ce înseamnă că Clientul se achită cu INCASO doar în cazul unui rezultat pozitiv. Mai mult decât atât, o parte din costurile sale INCASO pune şi pe seama debitorului.

Pentru Debitori:
Cel mai rezonabil, din punct de vedere economic, dar şi psihologic, ar fi achitarea imediată a datoriilor, în conformitate cu avizul INCASO de achitare a datoriei. În acelaşi timp, noi înţelegem că această soluție nu este întotdeauna posibilă, astfel suntem dispuși să oferim şi alte soluţii extra-judiciare pentru a elimina datoria, inclusiv prin restructurarea datoriei (stabilirea unui nou grafic de plată, asistenţa debitorului în identificarea de soluţii de diminuare şi stingerea datoriei).

5. Cât de accesibile sunt serviciile dvs. pentru Republica Moldova, ca preţ şi concept?  

Serviciile INCASO de recuperare a datoriilor se prestează contra unui echivalent procentual din sumele efectiv recuperate de către client de la debitorii preluaţi de către INCASO. Procentul depinde de vechimea datoriei, numărul de debitori şi volumul de servicii accesate, şi variază în mediu între 10 şi 24%.

6. Aveţi concurenţi în Republica Moldova? Care sunt avantajele dvs. concurenţiale?

Principalele avantaje ale INCASO faţă de alţi concurenţi pe piaţă:
- Profesionalismul INCASO/metodologia de lucru este inspirat de profesionalismul companiei europene Julianus INKASSO, cu peste 15 ani de experienţă de lucru;
- Echipa de profesioniști-angajați şi contactaţi urmează periodic cursuri de perfecţionare şi schimb de experienţă cu partenerii europeni;
- Sistemul IT performant ne permite să procesăm eficient datorii, inclusiv în masă;
- Sistemul IT oferă posibilitatea Clientului să monitorizeze rezultatele INCASO având acces on-line la rapoartele de lucru prin www.incaso.md.
- Statutul de Client al INCASO vă oferă posibilitatea de acces la lista debitorilor, ceea ce ar putea preveni eventualele riscuri sau a determină Clientul să fie mai precaut la semnarea unui contract.
- Clientul plăteşte doar pentru rezultat pozitiv, în formă de procent din suma efectiv recuperată. Nimic nu se plăteşte în avans.

7. Care este garanţia oferită de companie pentru client şi riscul pe care şi-l asumă compania?

Garanţiile oferite de INCASO:
- Reputaţia INCASO şi profesionalismul INCASO, în calitate de companie specializată în recuperare de datorii;
- Reputaţia Julianus INKASSO – fondatorului european al companiei INCASO, cu 15 ani de experienţă în recuperarea de datorii;
- Metodologia de lucru, strictă conform legislaţie în vigoare;
- Training continuu cu angajaţii INGASO.

În exercitarea activităţii sale INCASO are menirea de a executa obligaţiile sale fără o lezare a onoarei şi demnităţii debitorului, prevenind orice risc ce ar putea afecta atât imaginea INCASO cât şi imaginea clientului-creditor.

Prin intermediul paginii web www.incaso.md puteţi monitoriza online activitatea INCASO vizualizând rapoartele de lucru cu portofoliu debitorilor precum şi avea acces la lista neagră a dubitorilor.

8. Care este experienţa altor ţări în acest domeniu?

Activitatea de recuperare a datoriilor se desfăşoară cu succes în EUROPA şi ţările CSI, fapt confirmat şi de experienţa fondatorului INCASO – Compania Julianus INKASSO.

9. Transmiteţi un mesaj către potenţialii dvs. clienţi.

INCASO tinde să fie lider în Republica Moldova, oferind servicii de colectare a datoriilor, şi care îşi vede misiunea de a îmbunătăţi cultura plăţilor. Obligaţiile contractuale trebuie respectate şi datoriile achitate.

Reporter: Daniela Dermengi

sursa: Unimedia

(doc) Un nou sondaj CBS-AXA: PCRM - 37 mandate, PLDM - 30 mandate; PDM - 20 mandate; PL - 14 mandate

(doc) Un nou sondaj CBS-AXA: PCRM - 37 mandate, PLDM - 30 mandate; PDM - 20 mandate; PL - 14 mandate
Foto: Colaj UNIMEDIA

După ce a făcut public un sondaj acum 2 săptămâni, CBS-AXA a prezentat astăzi rezultatele unui nou studiu. Astfel, potrivit datelor, dacă duminica viitoare ar fi organizate noi alegeri parlamentare, rezultatele ar arăta în felul următor: Partidul Comuniştilor ar rămâne cel mai cotat, cu 35% dintre opţiunile electoratului, urmat de către Partidul Liberal Democrat cu 28 %, Partidul Democrat – 18% Partidul Liberal – 12% și AMN nu ar trece pragului electoral. Mișcarea Acțiunea Europeană ar acumula 3%.

Exprimate în mandate de deputat, PCRM ar acumula  37 mandate, PLDM –  30 mandate, PDM –  20 mandate, PL – 14 mandate. Astfel, partidele componente ale AIE ar deţine împreună circa 65 %, iar PCRM – 35 %. Transformate în mandate de deputat, Alianța pentru Integrare Europeană ar acumula 64 de mandate, iar Partidul Comuniștilor - 37 mandate.  


Amintim că potrivit sondajului făcut public de “CBS-AXA” la 4 noiembrie 2010, Partidul Comuniştilor deține 39% dintre opţiunile electoratului, urmat de către Partidul Liberal Democrat cu 21%, Partidul Democrat – 19%, Partidul Liberal – 13%, iar AMN – 2%.

Menționăm că sondajul a fost efectuat de Centrul de Investigaţii Sociologice şi Marketing “CBS-AXA”, pe un eşantion de 1022 persoane din 83 de localități. Colectarea datelor s-a realizat  în perioada 10-16 noiembrie 2010. 





Sursa: UNIMEDIA


Google a lansat un site de modă

Google a lansat un site de modă
Foto: boutiques.com

Google a lansat ieri, 18 noiembrie 2010, site-ul propriu de modă. Această pagină este dedicată femeilor care vor să fie la curent cu ultimele tendinţe în materie de haine.


Adresa site-ului este boutiques.com. Aici utilizatorii pot găsi hainele dintr-o colecţie de buticuri create de vedete, stilişti şi designeri.
 
"În modă, există o multitudine de alegeri, iar site-ul tocmai asta face, colaborează pentru a te ajuta să alegi", a declarat directorul de management al Google, Munjal Shah.
 
Cei interesaţi pot căuta haine în funcţie de sex, siluetă, imprimeu, culoare şi mărime.
 
Site-ul este disponibil momentan în SUA şi doar pentru femei, însă Google planifică să îl extindă.

Sursa: incont.ro


(FOTO) OTPL lansează campania de mobilizare a tinerilor la vot - "Studenţii votează"

(FOTO) OTPL lansează campania de mobilizare a tinerilor la vot -
Foto: UNIMEDIA

Organizaţia de tineret a Partidului Liberal (OTPL) a lansat o campanie de mobilizare a tinerilor la vot "Studenţii votează". Liberalii au instalat astăzi, 19 noiembrie, corturi în faţa mai multor universităţi din municipiul Chişinău şi împart pliante informative despre procedura de vot simplificată, acţibilduri, pixuri, carnete şi alte materiale electorale.


"Această acţiune a fost organizată pentru a sensibiliza opinia publică, în special, studenţii. Este o campanie de mobilizare a tinerilor să meargă la vot, pentru că ei sunt viitorul acestei ţări şi cei care trebuie să ducă "schimbarea până la capăt", a spus preşedintele OTPL, Sergiu Boghean. "Noi împărţim obiecte ce pot fi utile unui student pentru ca el la rândul său să facă campanie în mediul în care se află", a explicat Boghean.

Pentru a face această campanie mai atractivă, tinerii liberali au realizat o poză-machetă cu primarul Dorin Chirtoacă, alături de care toţi doritorii sunt invitaţi să facă o poză.

OTPL îşi propune să deschidă astfel de corturi la toate instituţiile de învăţământ superior. Deocamdată, au fost instalate corturi doar în faţa USM, ULIM, Universităţii Agrare şi Universităţii Pedagice "Ion Creangă".

UNIMEDIA precizează că Comisia Electorală Centrală a luat o decizie prin care studenţii şi elevii cu drept de vot înmatriculaţi la instituţii de învăţământ într-o localitate în care nu au viză de domiciliu sau de reşedinţă pot vota la orice secţie de votare deschisă în această localitate. Pentru aceasta ei trebuie să prezinte buletinul de identitate, carnetul de student şi o declaraţie pe propria răspundere.




Sursa: UNIMEDIA
Reporter: Cristina Buzovschi 


(grafic) Filat l-a depăşit pe Voronin în topul încrederii, potrivit sondajului “CBS-AXA”

(grafic) Filat l-a depăşit pe Voronin în topul încrederii, potrivit sondajului “CBS-AXA”

Vlad Filat se bucură de cea mai mare încredere a populaţiei acumulând, în acest sens, 18% din voturile cetăţenilor. Acesta e urmat de Vladimir Voronin cu 16%, Marian Lupu - 12 %, Mihai Ghimpu - 5%, Dorin Chirtoacă - 2%, arată sondajul “CBS-AXA” făcut public azi, 19 noiembrie. 


Menţionăm că, în urmă cu două săptămâni, potrivit aceluiaşi sondaj, topul încrederii arăta în felul următor: liderul Partidului Comuniştilor- 21%, urmat de preşedintele liberal democraţilor, Vladimir Filat - 14%, Marian Lupu - 10%, Mihai Ghimpu - 6%, Dorin Chirtoacă - 2%. 

Directorul “CBS-AXA”, Ion Jigău, consideră că aceste rezultate au legătură şi cu faptul că PLDM desfăşoară cea mai bună campanie electorală. 25% dintre interievaţi au declarat că Partidul Liberal Democrat are cea mai bună campanie, 18% - PCRM, 12% - PDM şi 7% - PL. 


"Coborârea lui Voronin de pe primul loc se datorează dispariţiei acestuia din campanie sau faptului că s-a implicat în alte lucruri care nu au prins în campanie şi lumea a început să treacă la altcineva sau să treacă în rândurile celor indecişi", a mai spus Jigău. 

UNIMEDIA precizează că sondajul a fost efectuat de Centrul de Investigaţii Sociologice şi Marketing “CBS-AXA”, pe un eşantion de 1022 persoane din 83 de localități. Colectarea datelor s-a realizat  în perioada 10-16 noiembrie 2010.





Sursa: UNIMEDIA
Redactor: Maia Visterniceanu


Doi deţinuţi şi-au adăugat la sentinţă încă 2 ani închisoare, pentru alarmă falsă cu bombă

Doi deţinuţi şi-au adăugat la sentinţă încă 2 ani închisoare, pentru alarmă falsă cu bombă
Poză simbol
Foto: protv.md

Cei doi deţinuţi, autori ai alarmelor false cu bombă de la sediul Întreprinderii de Stat Complexul „Casa presei”, Primăriei capitalei şi Întreprinderii de Stat „Aeroportul Internaţional Chişinău”, au mai primit încă câte 2 ani de închisoare pentru comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism.


Potrivit procurorilor, instanţa de judecată le-a adăugat la pedeapsă încă câte 2 ani de închisoare.

Acuzatorii de stat au demonstrat că la 4 mai 2009, cei doi deţinuţi au anunţat prin telefonul mobil, pe care-l deţineau ilegal că, incintele Întreprinderii de Stat Complexul „Casa presei”,  Primăriei capitalei şi Întreprinderii de Stat „Aeroportul Internaţional Chişinău”, sunt minate. În consecinţă angajaţii celor trei instituţii au fost evacuaţi şi nevoiţi să stea câteva ore în stradă. Prejudiciul produs bugetului statului se estimează la suma de 109 mii lei.

Inculpaţii şi-au recunoscut vina, declarând că au comis infracţiunea pentru a atrage atenţia conducerii ţării la problemelor care îi frământă.

Conform procurorilor, unul dintre deţinuţii îşi ispăşea pedeapsa pentru omor premeditat, iar celălalt – pentru sustragerea în proporţii deosebit de mari din avutul proprietarului. Acum J.V. şi  O. V. vor sta după gratii încă 6 ani şi jumătate şi respectiv 7 ani şi  jumătate.

Sursa: UNIMEDIA


Andreea Marin şi Cristian Tabără prezintă, la București și Chișinău, Gala Premiilor de Excelenţă TVR Internaţional

Andreea Marin şi Cristian Tabără prezintă, la București și Chișinău, Gala Premiilor de Excelenţă TVR Internaţional
Foto: TVR

Cea de-a IX-a a Galei Premiilor de Excelenţă TVR Internaţional va avea loc sâmbătă 27 noiembrie 2010, la Chișinău și București. Susținut mediatic de portalul de știri UNIMEDIA, pentru prima dată în cadrul acestui eveniment va fi premiată excelența din România, dar şi din Republica Moldova. "Acest lucru se datorează dorinței de a extinde recunoaşterea personalităţilor şi proiectelor marcante dincolo de graniţele ţării. Gala Premiilor de Excelenţă va fi o transmisiune duplex Bucureşti - Chişinău, în direct la Moldova1, TVR 1, TVR Internaţional, dar și la JurnalTV", se menționează într-un comunicat de presă.  


Organizatorii evenimentului menționează că acest prim demers de recunoaştere a valorii românilor de dincolo de graniţe nu putea avea loc decât în Republica Moldova - "țara de care ne leagă valorile şi rădăcinile comune, limba, istoria, dar şi aceleaşi ţeluri şi aspiraţii de viitor, într-o Europă din ce în ce mai unită. Ceremonia din 27 noiembrie va constitui, totodată, o trecere de la simbolicul „Pod de Flori" la recunoaşterea publică a excelenţei şi valorilor din Republica Moldova”, au subliniat aceștia.   

Menționăm că în cadrul ceremoniei vor fi premiate personalităţi româneşti, vârfuri în ştiinţă, economie, cultură, sport şi politică de ambele părţi ale Prutului, iar spectacolul va fi susţinut de mari nume ale cântecului popular autentic, reprezentativi pentru toate regiunile româneşti şi ale Republicii Moldova. Gazdele Galei vor fi Andreea Marin (la Bucureşti) şi Cristian Tabără (la Chişinău). 

Precizăm că Gala Premiilor de Excelenţă TVR Internaţional este o manifestare anuală dedicată personalităţilor şi proiectelor care au obţinut rezultate deosebite în promovarea imaginii României în lume. De-a lungul celor opt ediţii de până  acum, premiile de excelenţă acordate de TVR Internaţional au revenit unor mari personalităţi din România sau din străinătate, sportivi, diplomaţi, manageri şi oameni de afaceri, oameni de cultură, instituţii şi organizaţii, ansambluri artistice, etc.

Sursa: UNIMEDIA


(video) Voronin a numit un alegător "idiot", crede că limba rusă nu trebuie să devină limbă de stat și așteaptă ca un membru AIE "să se vândă"

joi, 18 noiembrie 2010

(video) Voronin a numit un alegător

Vladimir Voronin a fost surprins făcând declarații șocante la o întâlnire cu alegătorii. Un filmuleț realizat cu telefonul mobil îl arată pe liderul comunist la o întâlnire în Găgăuzia în care acesta utilizează un limbaj "deocheat". 

Deranjat de întrebările pe care le primește de la un alegător, Voronin i-a îndemnat pe cei din sală să-l ia și să-i dea "un șut în fund". "Dvs insultați poporul găgăuz!", i-a strigat cineva din audiență președintelui PCRM. În replică, Voronin i-a spus: "Voi nu sunteți popor. Tu ești un idiot!"

Referindu-se la limba de stat a R. Moldova, Vladimir Voronin a declarat că în opinia sa în țară trebuie să existe o singură limbă oficială - moldoveneasca. Întrebat de alegători cum rămâne cu promisiunile cu privire la limba rusă, Voronin le-a spus că discuția a fost altfel.  


În cadrul aceleeași întâlniri, liderul PCRM a menționat că încă nu știe cu cine va face alianță pentru că nu știe cu cine te poți înțelege. "O să vedem totuși care se va vinde", a conchis acesta.

Vedeți mai jos imaginile video:   






Sursa: UNIMEDIA
VIDEO: Gagauzlar


Protest MAE în fața sediului televiziunii NIT (Galerie FOTO)

Protest MAE în fața sediului televiziunii NIT (Galerie FOTO)
Foto: MAE

“NIT iarăşi ai înnebunit”, “PCRM - jos mâinile de pe MAE”, “ComuN ITule fii conştient, MAE va fi în parlament” - acestea au fost lozincile scandate de un grup de tineri, membri ai Partidului Mişcarea Acţiunea Europeană, care au protestat astăzi, 18 noiembrie, în faţa sediului NIT, faţă de ştirile false difuzate de acest post de televiziune.


Menţionăm că în cadrul jurnalului de ştiri din 17 noiembrie, postul de televiziune NIT a propagat informaţia falsă şi neverificată privind retragerea MAE din cursa electorală, în favoarea unei alte formaţiuni.  Tot astăzi, MAE a decis că va ataca în instanța de judecată postul tv procomunist și va solicita despăgubiri materiale maxime, pe care le prevede legea.





Sursa: UNIMEDIA


Clipul Zilei: "Bubuitura" din filmul Omega

Clipul Zilei:

Clipul Zilei: "Bubuitura" din filmul Omega.











sursa: Unimedia

Marian Lupu despre Vladimir Voronin la Bălți: "Bărbatul trebuie să fie întotdeauna bărbat". VEZI VIDEO

Marian Lupu despre Vladimir Voronin la Bălți:
Foto: pdm.md

În cadrul unei întâlniri electorale cu alegătorii la Bălți, liderul Partidului Democrat s-a arătat deranjat de afirmațiile pe care le face Vladimir Voronin. 

"Vladimir Nicolaevici vine la întâlnirile electorale și declară că Marian Lupu este alcoolic, Marian Lupu fără o sticlă de vodkă nici nu iese din casă dimineață, că este psihopat, că este epileptic. Eu sunt întrebat de oamenii din aceleaşi localităţi unde am fost ponegrit de către Voronin de ce nu procedez şi eu la fel, în virtutea faptului că ştiu foarte multe lucruri despre viaţa personală a multora dintre cei care mă atacă? 

Eu nu voi proceda în felul acesta niciodată, pentru că nivelul meu de cultură nu-mi permite să fac acest lucru", le-as spus Lupu simpatizanților din Bălți, citat de Hotnews.md 

Potrivit sursei,  Lupu a menționat că știe din viaţă că cei care fac asemenea campanii murdare vor proceda la fel şi aflându-se la putere.


"Şi viceversa. Cei care fac o campanie onestă vor proceda astfel aflându-se la putere. Da, eu ştiu foarte multe. Despre viaţa privată şi intimă a unora ş.a.m.d., dar chiar şi într-un domeniu atât de murdar cum este politica – bărbatul trebuie să rămână bărbat, să aibă un comportament ca atare. 

Eu nu voi proceda niciodată astfel de josnic. Eu nu sunt doar sigur, dar am văzut că cei care fac astdel de declarații, la fel și conduc - murdar. Oamenii care fac o campanie corectă, vor conduce țara corect", a subliniat liderul democrat



Sursa: UNIMEDIA cu referire la Hotnews.md
Video: Hotnews.md


Automobilele Toyota în credit, cu o rată de dobândă de la 7,55% anual

Automobilele Toyota în credit, cu o rată de dobândă de la 7,55% anual
Foto: toyota.md

Dealer-ul oficial Toyota Centru Chişinău “Continent” apare pe piaţa Moldovei cu un program unical de finanţare a cumpărăturii automobilului de model Toyota, program numit Toyota Credit. Acesta este accesibil pentru toate tipurile de cumpărători (persoane fizice şi persoane juridice) şi presupune achitarea unei rate de dobândă începând cu 7,55% anual. 


Toyota Credit are următoarele oferte creditare:

1.Toyota Avantaj: aportul iniţial – 25 %, rata dobânzii începând cu 9,55% anual;
2.Toyota 50/50: aportul iniţial – 50 %, rata dobânzii începând cu 7,55% anual;
3.Toyota 0%:  aport iniţial – dacă în familia dvs. sau la întreprinderea dvs. aveţi deja un automobil, atunci nu trebuie să strângeţi bani pentru cel de-al doilea. Toyota Credit va finanţa costul deplin al automobilului achiziţionat.

Alegeţi pe site-ul www.toyota.md condiţia de creditare optimă pentru dvs., stabiliţi suma creditului, termenul convenabil şi aflaţi care va fi suma lunară pe care o veţi achita. În plus, nemijlocit pe site puteţi înainta cererea de finanţare în regim on-line.

Oformarea creditului se poate face chiar în salonul auto Toyota Centru Chisinău “Continent”, în decurs de o oră şi doar în baza buletinului de identitate.

Avantajele Toyota Credit sunt: dreptul de proprietate asupra Toyotei dvs. din prima zi; o rată fixă a dobînzii; rambursarea anticipată a creditului în orice moment; variată alegere de asigurări auto Casco; automobile Toyota cu o garanţie internaţională 3 ani sau 100 000 km parcurs; cadou – cartelă de reducere Gold discount Card (reduceri la deserviri, accesorii, piese de schimb, reducerile partenerilor noştri, ajutor în drum etc.).



sursa: Unimedia

MAE al Ucrainei: Semnele de la frontiera moldo-ucraineană au fost demontate pentru a înlătura o greșeală. Andrei Popov: Nu trebuie să ”turnăm gaz pe foc”

MAE al Ucrainei: Semnele de la frontiera moldo-ucraineană au fost demontate pentru a înlătura o greșeală. Andrei Popov: Nu trebuie să ”turnăm gaz pe foc”

"Autorităţile ucrainene au demontat semnele de frontieră de stat moldo-ucraineană aflate în preajma satului Palanca pentru a înlătura eroarea care a avut loc în timpul procedurii de delimitare".  Declarația aparține directorului departamentului politici informaționale a Ministerului de externe a Ucrainei, Oleg Voloșin, oferită pentru RIA Novosti, explicând incidentul care a avut loc recent la frontiera moldo-ucraineană, când nişte stâlpi de frontieră au fost demontați de autorităţile ucrainene lângă satul Palanca. 

Pe de altă parte, ministrul adjunct  al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Popov, a declarat pentru Europa Liberă că ”nu e cazul să escaladăm situația și să turnăm gaz pe foc”, pentru că negocierile privind demarcarea frontierei mai continuă și vor continua în mod normal.

Voloșin a recunoscut că Ucraina a acţionat în mod unilateral, dar a subliniat că în repetate rânduri Kievul a propus Chişinăului să rezolve această problemă, dar, din păcate, partea moldovenească a luat o poziție neconstructivă. Potrivit lui, acum câţiva ani grupul de lucru moldo-ucrainean de demarcare a frontierei a greşit în selectarea locului unde au fost instalate cele două semne de frontieră. Mai târziu, această problemă a fost identificată bilateral de către grupul de lucru.


La rândul său, Popov a explicat că greşelile comise în amplasarea anumitor stâlpi se datorează faptului că hărțile obținute de pe datele din cosmos nu corespund cu hărțile făcute în 1999, când a fost semnat Tratatul de frontieră cu Ucraina. ”De câţiva ani de zile partea ucraineană insistă, interpretează în interesul său. Mărturisesc că şi în cazul R. Moldova noi avem câteva situaţii în care, în opinia noastră, stâlpii pe care i-am amplasat anterior nu corespund acestor hărți. E vorba de câţiva metri, ca să ne înţelegem, nu e vorba de km, de sute de ha. Chiar dacă ne-am porni pe acelaşi făgaş şi unilateral am scoate stâlpii pe care deja i-am pus de comun acord anterior, am ajunge foarte departe”, a precizat Popov.

Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a subliniat că deși, ”cineva încearcă, înainte de alegeri, să toarne gaz pe foc, să ne certe, noi nu vrem să escaladăm relaţiile, vom continua negocierile în mod normal”. Totodată, reprezentantul Ministerului de Externe al Ucrainei speră că Chișinăul va înțelege situația: ”Noi nu dorim să provocăm o tensiune artificială”, a spus Voloșin.

UNIMEDIA amintește că luni seara – partea ucraineană, în mod unilateral, fără a avea nici un fel de acord şi accept din partea moldovenească, a demontat stâlpii săi din partea sa, doi, de-o parte şi de altă parte a drumului de la Palanca, în regiunea Maiaki. Stâlpul moldovenesc, de-o parte şi de alta a drumului, a rămas. Frontiera de 1222 de km dintre Republica Moldova şi Ucraina este în proces de demarcare. La nord, 300 de km şi la sud 470 de km, deja au fost marcate. Sunt doar câteva segmente la sud rămase nedemarcate şi un segment de 450 km pe sectorul central transnistrean, procesul de demarcare preliminară care a fost început în ianuarie 2010.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la rian.ru/europalibera.org


În atenția concurenților electorali: 20 noiembrie este ultima zi în care pot fi modificate listele cu candidaţi la funcția de deputat

În atenția concurenților electorali: 20 noiembrie este ultima zi în care pot fi modificate listele cu candidaţi la funcția de deputat
Foto: voteaza.md

Comisia Electorală Centrală anunţă că sîmbătă, 20 noiembrie 2010, este ultima zi în care concurenţii electorali pot modifica listele de candidaţi înregistrate în cursa electorală. În legătură cu aceasta, CEC anunță că programul de lucru în ziua de sîmbătă va fi 9:00-18:00, cu pauză de masă între 12:00-13:00.   


Menţionăm că pînă la 20 noiembrie 2010 inclusiv, concurentul electoral înregistrat la CEC poate efectua următoarele modificări:
- înlocuirea unui candidat din lista înregistrată, prin retragerea acestuia şi desemnarea altui candidat;
- modificări în scopul schimbării locului de ordine sau excluderii din lista înregistrată a unui candidat;
- retragerea listei de candidaţi.
 
După  expirarea termenului respectiv, înregistrarea concurentului electoral poate fi anulată doar de organul electoral care l-a înregistrat, în baza deciziei instanţei de judecată, precum şi în caz de deces al acestuia sau survenire a condiţiilor stabilite la art.13 alin.(2) din Codul electoral.  

Menționăm că  aceste reguli se aplică corespunzător şi candidaţilor independenţi.  

Sursa: UNIMEDIA


Barrosso l-a îndemnat pe liderul gergian, Mihail Saakașvili, să depună o cerere de aderare la UE

Barrosso l-a îndemnat pe liderul gergian, Mihail Saakașvili, să depună o cerere de aderare la UE
Foto: telegraf.by

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, l-a îndemnat pe liderul georgian, Mihail Saakaşvili, să depună o cerere oficială de aderare a Georgiei la Uniunea Europeană. Declarația a fost făcută în cadrul unui briefing de presă comun, la Bruxelles. Potrivit oficialului european, acest pas va contribui la aprofundarea relațiilor dintre Georgia și UE și va face țara mult mai atractivă.


La rândul său, Saakașvili a menționat că integrarea în UE este alegerea geopolitică a țării sale. ”Este o cale lungă și dificilă, dar suntem dispuși să o parcurgem, pentru că suntem adepți ai valorilor europene și vrem să fim parte a comunității europene”, a explicat liderul georgian.

Vizita lui Saakașvili la Bruxelles este corelată cu invitația adresată președintelui Georgiei din partea Parlamentului European, unde acesta va ține un discurs la 23 noiembrie.

Mihail Saakașvili a pledat pentru eurointegrarea Georgiei de când a venit la putere. Anterior, liderul gergian susținea că țara sa va deveni membru al UE în 2009. Uniunea Europeană a susținut traseul integrării europene adoptat la Tbilisi, dar procesul de integrare se tergiversa din cauza conflictelor locale nereglementate, care au avut loc în Georgia.

Cu toate acestea, unele succese în ce privește facilitarea regimul de vize pentru cetățenii georgieni, au fost obținute. Cât despre cetățenii UE, Georgia a abolit regimul de vize pentru aceștia în 2005.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la lenta.ru


Dinu Patriciu va deschide în Republica Moldova 120 de magazine Mic.ro

Dinu Patriciu va deschide în Republica Moldova 120 de magazine Mic.ro
Foto: diaspora.businesslive.ro

Din primăvară, cetăţenii Republicii Moldova îşi vor putea face cumpărăturile zilnice şi de la magazinele Mic.ro, fie cele fixe, fie cele mobile. Dinu Patriciu, cel mai bogat om de afaceri din România, vrea să deschidă până în primăvară peste 120 de magazine pe tot cuprinsul Republicii Moldova, dar cu preponderenţă în zona Chişinăului.


Magazinele Mic.ro se vor dezvolta pe conceptul de băcănie şi fiecare unitate va deservi 400 de familii. „Încercăm să dezvoltăm băcănii, cu băcani, băcăniţe şi ucenici, mici spaţii care să devina centrele unor comunităţi de 400 de familii”, astfel explică Patriciu conceptul magazinelor Mic.ro.

Totodată, Mic.ro mobile sunt nişte băcănii pe roţi care oferă produse pentru consum individual, stradal sau la locul de muncă, pentru cumparături de urgenţă. Magazinul mobil dispune de sisteme de expunere gravitaţionale a produselor care elimină posibilitatea de expirare pe raft şi vitrine frigorifice ecologice. Fiecare astfel de magazin va avea un singur angajat care va fi atât şofer, cât şi vânzător.

Amintim că anterior, compania “STATI MARKET” SRL, parte componentă a holdingului „STATIHOLDING” a semnat un acord de colaborare cu cea mai mare companie de gestionare a comerţului cu amănuntul din Rusia “X5 Retail Group” – în proprietatea căreia sunt reţelele de comerţ “Пятерочка” şi ”Перекресток”. Strategia iniţială de dezvoltare a reţelei în Republica Moldova prevede deschiderea primelor 10 magazine până la sfârşitul anului 2010, ca mai apoi să deschidă câte două magazine “Пятерочка” pe lună. În următorii trei ani, compania "STATI MARKET" SRL va deschide 100 de magazine similare, atât in capitală cât şi în sudul şi nordul ţării.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la diaspora.businesslive.ro


Microsoft Consumer Action Day 2010 : Împreună împotriva softurilor piratate

Microsoft Consumer Action Day 2010 : Împreună împotriva softurilor piratate
Foto: Microsoft

Anual Microsoft оrganizează Consumer Action Day pentru atragerea atenției asupra problemei difuzării și utilizării ilegale a softului la nivel global. BSA în Moldova anual organizează o serie de evenimente chemate să ajute la înțelegerea de către utilizatori a necesității și avantajelor oferite de softul original, dar și pentru perfecționarea procesului de verificare din partea statului a difuzării și producerii programelor legale.


Astfel, în decembrie curent este preconizată lansarea unei noi campanii informaționale, îndreptate spre toate categoriile de utilizatori ai softului Microsoft şi organizarea unor cursuri specializate pentru reprezentanții structurilor de stat, implicate nemijlocit în procesul de control și reglementare în domeniu.

În cadrul  Consumer Action Day 2010, Microsoft ar vrea să atragă atenția asupra resurselor informaționale, care pot ajuta utilizatorii să fie în siguranță și să utilizeze softuri veritabile. Materialele sunt accesibile pentru download accesând următorul link

Microsoft recomandă, de asemenea, utilizatorilor să verifice legalitate programului utilizat prin Windows validation test, indiferent de locul, timpul în care a fost procurat softul. 

Cum pot utilizatorii să reclame cazurile de piraterie a softului  Microsoft Informația venită de la utilizatori este vitală pentru Microsoft și permite o luptă eficientă cu pirateria. O informație detaliată despre produsele veritabile Microsoft, licențiere și marcaj poate fi găsită accesând acest link

Potrivit datele unui sondaj global realizat de Corporația Microsof, fiecare al treilea utilizator de PC este convins ca softurile piratate nu sunt sigure, mai mult, majoritatea utilizatorilor se arată preocupați de eventuala pierdere a datelor şi informației personale. În cadrul sondajului peste 38 de mii de utilizatori din 20 de țări ale lumii, au fost rugați să spună cum privesc utilizarea ilegală a softurilor. 

Potrivit datelor prezentate de Microsoft, 80% din respondenți văd o serie întreagă de probleme provocate de utilizarea softului pirateresc, iar cca 70% sunt convinși că softul legal este mai sigur, mai stabil şi facilitează mult update-ul.

„Utilizatori din toată lume ne reclamă utilizarea ilegala a softului”, spune dl.David Finn, Microsoft Associate General Counsel for Worldwide Anti-Piracy and Anti-Counterfeiting. „Suntem întrebați ce pot face ei pentru a se proteja. Ei au nevoie de date. De asemenea, ei vor ca reprezentanții industriei și ai guvernului să întreprindă măsurile necesare pentru contracararea pirateriei. Obligația noastră este să facem tot ce ne stă în puteri pentru ai ajuta în acest sens”, a menţionat David Finn.




sursa: Unimedia

TOP 10 cele mai şocante despărţiri de vedete de la Hollywood. GALERIE FOTO

TOP 10 cele mai şocante despărţiri de vedete de la Hollywood. GALERIE FOTO
Foto: tabu.ro

Unele despărţiri din lumea vedetelor au şocat pe toată lumea. Cine ar fi crezut că Jennifer Aniston şi Brad Pitt  sau că  Jessica Simpson şi Nick Lachey  se vor despărţi? Nimeni. Şi, totuşi, s-a întâmplat. De-a lungul ultimilor ani, Hollywood-ul ne-a oferit câteva surprize nu tocmai plăcute. Cupluri despre care credeam că vor apuca bătrâneţile adânci împreună s-au destrămat cât ai clipi din ochi conform zicalei "nimic nu e veşnic". Iată cele mai elocvente exemple.


01. Brad Pitt şi Jennifer Aniston sunt protagoniştii divorţului secolului. Mariajul celor doi a fost curmat de Angelina Jolie care l-a vrăjit pe Brad în timp ce filmau împreună. Unii spun că Jennifer nu şi-a revenit nici până în ziua de azi în ciuda faptului că Brad încă nu a cerut-o de nevastă pe Jolie.


02. Sandra Bullock şi Jesse James. Dacă vrei să atragi ura întregii planete ai două posibilităţi: ori eşti deja Jesse James, ori o înşeli pe Sandra. Asta a făcut Jesse ale cărui infidelităţi au rănit inima uneia dintre cele mai iubite actriţe din toate timpurile. Ziarele au vuit, Jesse s-a căit, iar Sandra a fost devastată şi a divorţat.


03. Eva Longoria şi Tony Parker. Cei doi s-au despărţit într-un moment în care nimeni nu se aştepta la acest lucru. Ceea ce este surpinzător este faptul că cei doi îşi declarau sus şi tare dragostea până în buza divorţului, dacă putem spune aşa. Motivul ar fi fost infidelitatea lui Tony care a făcut nebunii cu soţia unui coleg de echipă. Foarte ruşinos!


04. Christina Aguilera şi Jordan Bratman s-au despărţit cu un uşor iz de scandal. Cel puţin la nivel zvonistic. Unii spuneau că Aguilera a renunţat la mariaj pentru că i-ar plăcea femeile, iar alţii că acest pas a fost făcut pentru a mediatiza puternic filmul Christinei, "Burlesque". Poate nu vom afla niciodată... Ceea ce e cert e faptul că Jordan şi Christina păreau un cuplu solid, iar ruptura a venit pe neaşteptate.


05. Courteney Cox şi David Arquette nu au divorţat încă, dar trăiesc separat. Ceea ce părea unul dintre cele mai solide cupluri de la Hollywood s-a destrămat în doar câteva clipe. Cele două vedete s-au hotărât să o ia, cel puţin pentru o perioadă, pe căi diferite pentru că mariajul lor nu mai avea niciun farmec. Şi nici sex nu se mai prea făcea în casa lor, spun gurile rele.


06. Jenny McCarthy şi Jim Carrey ne-au oferit una dintre cele mai calme despărţiri de la Hollywood. Cei doi s-au separat pe cale amiabilă şi, chiar dacă aveau doar cuvinte de laudă unul la adresa celuilalt, ei au declarat că nu mai puteau fi un cuplu pentru că relaţia ajunsese într-un punct de unde nu putea fi continuată.


07. Jessica Simpson şi Nick Lachey păreau îndrăgostiţi pe veci. Un fel de poveste cu Ilene şi Feţi. Dar nu a fost aşa. Şi în cazul lor fericirea a avut un final, iar cei doi au divorţat spre surprinderea tuturor.


08. Rachel Weisz şi Darren Aronofsky au fost unul dintre cele mai discrete cupluri de vedete de care am auzit vreodată. Şi separarea lor a fost la fel de discretă. Cei doi au fost căsătoriţi timp de nouă ani. Au rămas buni prieteni şi după divorţ şi îşi cresc fiul în linişte.


09. Kate Gosselin şi Jon Gosselin ar putea da vina pe celebritate pentru divorţ. Cei doi au devenit faimoşi după ce Kate a adus pe lume sextupleţi, iar familia a devenit subiect de reality show ceea ce le-a dat viaţa peste cap. Decizia celor doi de a divorţa a umplut mii de pagini de tabloide pentru că, în cazul lor, fericirea (cel puţin aşa părea) putea fi văzută la televizor.


10. Melissa Etheridge şi Tammy Lyn Michael păreau a fi făcute una pentru cealaltă şi emanau pace şi linişte oriunde mergeau. Cu toate acestea, cele două vedete s-au despărţit lasând pe toată lumea cu gura căscată. Explicaţiile nu au apărut nici în ziua de azi.


Sursa: tabu.ro