(video) Summit-ul OSCE din Kazahstan a eșuat. Delegația rusă "a fugit" de la eveniment înainte de a semna declarația finală

joi, 2 decembrie 2010

(video) Summit-ul OSCE din Kazahstan a eșuat. Delegația rusă
Serghei Lavrov, ministrul de externe al Federației Ruse
Foto: english.ruvr.ru

Azi, 2 decembrie 2010, Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov a părăsit summit-ul OSCE. În ajun, exact în acelaşi mod a procedat şi preşedintele Federației Ruse, Dmitri Medvedev. Cei doi au plecat de la summit-ul OSCE, organizat în Astana, Kazahstan, fără a semnat declarația finală, așa cum se obișnuiește la astfel de evenimente.  

La ieşire, pe Lavrov l-au așteptat jurnaliștii, care i-au solicitat Ministrului rus de externe un scurt comentariu cu privire la semnarea declarației finale a summitul-ui. Lavrov  a declarat că "nimeni nimic nu a semnat şi nici nu va semna". Postul de televiziune Rustavi-2 a difuzat un reportaj în care se arată cum ministrul rus fuge de reporteri. 


Conferinţa de totalizare a preşedintelui Kazahstanului, Nursultan Nazarbayev, a fost amânată de cinci ori. Potrivit agenției de presă ruse Regnum, nu există informaţii oficiale referitor la ce punct din agenda declarației finale nu au putut conveni statele membre OSCE.

Agențiile de presă rusești scriu că mai mulţi participanţi la summit-ul OSCE de la Astana au refuzat să semneze documentul final. Printre aceștia se numără reprezentanții Rusiei, Armeniei, Georgiei şi Uzbekistanului. 


UNIMEDIA precizează că președintele interimar, Mihai Ghimpu, a refuzat să participe la Summit-ul OSCE de la Astana. El a explicat că angajamentul de a retrage trupele rusești de pe teritoriul RM, pe care și l-a asumat Federația Rusă la Summit-ul OSCE de la Istanbul în 1999, nu a fost realizat până în prezent.



Sursa: UNIMEDIA cu referire la Regnum


0 Comments: