Un băiat de 14 ani, unul dintre cei mai temuţi asasini din Mexic

sâmbătă, 4 decembrie 2010

Un băiat de 14 ani, unul dintre cei mai temuţi asasini din Mexic
Foto: eleconomista.com.mx

Armata federală mexicană a arestat un asasin minor, de numai 14 ani, ale cărui crime i-au îngrozit pe locuitorii statului Morelos, în ultimele luni.


Războiul dintre cartelurile de droguri şi armata federală mexicană îşi arată o nouă şi oribilă faţă, după arestarea unui asasin minor, folosit de baronii cocainei pentru eliminarea rivalilor.

Poreclit "El Ponchis", puştiul, pe numele său real Edgar Jimenez Lugo, a comis în ultimele luni o serie de crime care i-au îngrozit pe locuitorii statului mexican Morelos. La numai 14 ani, el este unul dintre cei mai temuţi asasini plătiţi ai cartelului Pacificului de sud, după ce s-a specializat în decapitarea şi, uneori, spânzurarea victimelor. "El Ponchis" a fost arestat pe un aeroport local, în timp ce încerca să fugă în Statele Unite, împreună cu cele două surori ale sale.

După arestare, puştiul de 14 ani a dezvăluit că a ucis patru oameni. Jimenez susţine că a fost răpit de traficanţi şi obligat să ucidă, fiind în permanenţă ameninţat. "Le-am tăiat gâtul. M-am simţit foarte rău. Am fost forţat să o fac. Mi-au spus că mă omoară", a spus băiatul.

Cel mai grav este că povestea adolescentului este departe de a fi un caz izolat. Poliţia mexicană se confruntă cu cazuri în care copii de 8 ani încearcă să intre în lumea traficanţilor.

0 Comments: