Republica Moldova şi România au semnat un acord de cooperare în domeniul sănătăţii

sâmbătă, 4 decembrie 2010

Republica Moldova şi România au semnat un acord de cooperare în domeniul sănătăţii
Foto: flux.md

România şi Republica Moldova au semnat la 3 decembrie un acord de cooperare în domeniul sănătăţii şi a ştiinţelor medicale, se anunţă într-un comunicat al serviciului de presă al Ministerului Sănătăţii.


Ministrul ministrul Sănătăţii din Republica Moldova, Vladimir Hotineanu, şi omologul său din România, Cseke Attila, au semnat, la Bucureşti, “Acordul de cooperare între Ministerul Sănătăţii al României şi Ministerul Sănătăţii al  Republicii Moldova”.

Documentul conţine mai multe dispoziţii ce prevăd dezvoltarea cooperării în domeniul sănătăţii şi al ştiinţelor medicale. Astfel, începând de anul viitor, vor fi organizate vizite reciproce ale experţilor din cele două ţări pe domenii de interes, ca de exemplu strategii de sănătate, finanţarea serviciilor din sistemul sanitar, management spitalicesc sau politica de pregătire a personalului medical.

A fost stabilit şi cadrul pentru cooperare directă între societăţile de ştiinţe medicale. Republica Moldova şi România vor coopera concret şi pentru prevenirea bolilor transmisibile. 

Cele două state au semnat un astfel de Acord de colaborare pentru prima dată. Din 1994 și până în prezent, a existat o înţelegere, dar care şi-a încetat valabilitatea.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: