Putin garanează un turneu final al CM 2018 desfăşurat "în cele mai bune condiţii"

vineri, 3 decembrie 2010

Putin garanează un turneu final al CM 2018 desfăşurat
Foto: commons.wikimedia.org

Premierul Vladimir Putin a declarat, joi, după ce Rusia a fost desemnată gazdă a ediţiei din 2018 a Cupei Mondiale de fotbal, că ţara sa are tot ceea ce este nevoie pentru ca această competiţie să se desfăşoare în cele mai bune condiţii. Premierul rus se va întâlni cât mai curând cu reprezentanţii FIFA pentru a discuta despre organizarea CM 2018.


"Rusia iubeşte fotbalul şi ţara are tot ceea ce este necesar pentru ca CM din 2018 să se desfăşoare la cel mai bun nivel. Votul de la Zurich înseamnă că se acordă credit Rusiei, capacităţilor sale, chiar dacă unele instalaţii sportive nu sunt finalizate", a afirmat fostul lider de la Kremlin.

După ce şi-a contramandat participarea la ceremonia de desemnare a gazdelor CM 2018 şi CM 2022 pentru ca prezenţa sa la Zurich să nu fie interpretată drept un mod de a pune presiune pe Comitetul Executiv al FIFA, Putin a anunţat că se va deplasa în Elveţia pentru a discuta cu membrii forului mondial despre pregătirile pentru Cupa Mondială de peste opt ani.

Rusia a fost desemnată ţară organizatoare a CM 2018, în urma votului exprimat joi, la Zurich, de cei 22 de membri ai Comitetului Executiv al FIFA. Au mai candidat Anglia şi tandemurile Belgia / Olanda şi Spania / Portugalia.

Pentru Rusia, organizarea unui turneu final de Cupă Mondială este o premieră, însă este a doua competiţie majoră pe care o va găzdui în următorii opt ani, după Jocurile Olimpice de Iarnă din 2014, de la Soci.

0 Comments: