Fiscul organizează seminare pentru studenţii instituţiilor superioare de învățământ din Chişinău

vineri, 3 decembrie 2010

Fiscul organizează seminare pentru studenţii instituţiilor superioare de învățământ din Chişinău
Foto: fisc.md

Începând cu data de 2 decembrie 2010 şi până pe 10 decembrie 2010, Inspectoratul Fiscal Principal de Stat organizează o serie de seminare pentru studenţii din circa 10 instituţii superioare de învăţământ universitar. Tematica acestor seminare este „Neadmiterea cazurilor de racolare a tineretului în scheme de evaziune fiscala” şi vor fi prezentate de şeful Direcţiei antifraudă fiscală a IFPS, Ion Frunza.


În prezentările sale, Frunza va informa studenţii despre responsabilitatea care şi-o asumă aceştia înregistrând pe numele său o întreprindere, precum şi despre pericolul la care sunt supuşi în cazul acceptării de a participa la înfiinţarea unei întreprinderi care va desfăşura o activitate frauduloasă. Tinerii sunt familiarizați cu principalele fraude comise de astfel de întreprinderi, precum: spălarea banilor, evaziune fiscala, pseudoactivitatea întreprinderii nou formate, si multe alte activităţi prin care întreprinderea prejudiciază bugetul de stat.

Astfel, tineretul este atenționat să nu accepte oferte, la prima vedere, profitabile de a înregistra o întreprindere pe numele sau în schimbul unei recompense sau favoruri, deoarece urmările îi fac responsabili juridic de urmările activității acesteia.

Totodată, studenților li s-a adus la cunoștință faptul că dacă careva din ei au nimerit deja în astfel de situații, ei se pot adresa după consultații si ajutor la IFPS, apelând la numărul de telefon 823383 sau scriind pe adresa de e-mail antifrauda@fisc.md.

Pentru detalii click aici.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: