Clubul AOAM „Pro-Sper” s-a reunit pentru a discuta oportunităţile de colaborare România - Republica Moldova

vineri, 3 decembrie 2010

Clubul AOAM „Pro-Sper” s-a reunit pentru a discuta oportunităţile de colaborare România - Republica Moldova

O nouă şedinţă a clubului Asociației Oamenilor de Afaceri din Moldova (AOAM) “Pro-Sper” a avut loc pe 2 decembrie. De această dată oamenii de afaceri s-au întrunit pentru a discuta oportunităţile de colaborare România – Moldova, mai ales că, o zi mai devreme, la 1 decembrie, a fost sărbătorită Ziua Naţională a României. Invitaţii speciali au fost Marius Lazurca, Ambasadorul României în Republica Moldova şi Olga Turcanu, reprezentant RTC Group.


Colaborarea mediului de afaceri din România şi Republica Moldova, oportunităţile şi barierele întâmpinate de oamenii de afaceri din Moldova şi România, investiţiile româneşti în Republica Moldova au fost principalele subiecte puse în dezbatere de cei circa 25 de membri ai Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din Moldova prezenţi la şedinţă. 

„Dezvoltarea pieței și investițiilor în RM necesită garanții legate de stabilitatea economică și politică a țării” a subliniat Marius Lazurca, care a reamintit că România a fost și este un susținător și promotor al procesului de integrare a RM în UE, a împărtășit experiența țării sale de aderare la UE, iar în ultimul an și jumătate România a fost foarte activă în RM prin deschiderea consulatelor generale și prin implementarea altor instrumente juridice solide. „Din punct de vedere psihologic, cetățeanul de rând va simți punctul determinant de apropiere de UE în momentul liberalizării regimului de vize”, a mai menţionat ambasadorul român.

În cadrul viitoarelor activități ce vor fi întreprinse pentru consolidarea relațiilor româno-moldovenești, se planifică înființarea Camerei de Comerț româno-moldovenești, organizarea misiunilor comerciale și încurajarea investițiilor oamenilor de afaceri din România în Moldova.

Discuțiile de la şedinţa curentă s-au axat pe brand-urile Diverta şi Debenhams, istorii de succes ale unor afaceri româneşti în Republica Moldova. Prezentarea a fost făcută de Olga Țurcanu (RTC Group) şi a cuprins informaţii despre istoricul afacerii, decizia de a se extinde în Republica Moldova, despre problemele şi oportunităţile întâmpinate în procesul de dezvoltare a afacerii.
 
Clubul AOAM "Pro-Sper" a fost fondat la începutul lunii noiembrie 2010. El reuneşte manageri de top, oameni de afaceri de succes din Republica Moldova, care în cadrul unor reuniuni săptămânale discută şi se informează reciproc cu privire subiecte majore din societate, iniţiază şi coordonează diferite proiecte organizate în cadrul clubului, comunică la nivel formal şi informal cu personalităţi, invitați de marcă din ţară şi de peste hotare.


sursa: Unimedia

0 Comments: