Sute de fotografii cu Hitler vor fi vândute pe milioane de euro

luni, 29 noiembrie 2010

Sute de fotografii cu Hitler vor fi vândute pe milioane de euro
Foto: wikipedia.org

Câteva sute de poze cu Adolf Hitler, realizate de Heinrich Hoffmann, fotograful său personal, au fost descoperite în aceste zile, urmând ca ele să fie vândute contra unei sume cu şase zerouri.


Pozele, care îl prezintă pe Hitler aşa cum nu a mai fost văzut, au ajuns la compania „J.P.Humbert Auctioneers“, care le va scoate la licitaţie în luna ianuarie. Jonathan Humbert, reprezentantul companiei care va scoate la licitaţie fotografiile, a precizat că pozele au fost realizate înaintea celui de-al Doilea Război Mondial. „Sunt aproximativ 800 de negative şi 600 de fotografii. Toate pozele sunt făcute de Heinrich Hoffmann, care a făcut parte din echipa nazistă de propagandă. Pozele au o rezoluţie foarte mare“, a spus Humbert.

Acesta a precizat şi faptul că pozele nu au fost încă făcute publice şi că vor prezenta o faţă nevăzută a dictatorului german. Jonathan Humbert a adăugat că aceste poze vor atrage interesul persoanelor din întreaga lume şi se aşteaptă ca fotografiile să fie vândute pentru o sumă că şase zerouri. „Sunt şi poze de la o întâlnire cu Mussolini din Munchen, dar şi de la Olimpiada din 1936. Sunt poze excepţionale, nepublicate încă, în care este prezentată o imagine nemaivăzută a lui Hitler. Mai mulţi experţi au spus că aceste fotografii pot fi vândute contra unei sume cu şase zerouri“, a încheiat Humbert.


0 Comments: