Tehnologia în 2020: Jobs se retrage, noi zburăm şi avem joburi virtuale

sâmbătă, 11 septembrie 2010

Tehnologia în 2020: Jobs se retrage, noi zburăm şi avem joburi virtuale
Foto: bloombiz.ro

Punand cap la cap viziuni ale expertilor, date actuale si proiectii de dezvoltare ale celor mai indraznete proiecte care astazi sunt numai pe hartie, revista Forbes a intocmit o lista a viitoarelor posibile progrese tehnologice.


Anul 2011

In 2011, cyber spionajul va lua amploare, devenind o arma tot mai folosita de guvernele lumii. In viziunea Forbes, oamenii de stiinta din Rusia ar urma sa descopere o retea imensa de spionaj cibernetic pusa pe picioare de colaborarea americano-israeliana. In acelasi an, masina zburatoare Terrafugia Transition va fi pusa in vanzare, la pretul de 200.000 de dolari.

 

Anul 2012

Forbes se asteapta ca, in 2012, departamentul de Justitie american sa inceapa o ancheta plecand de la monopolizarea pietei de tablet PC-uri de catre Apple.

Anul 2014
Soldatii din Afghanistan ar putea fi dotati, din 2014, cu exoschelete robotizate de tipul HULC3. Acestea au rolul de a creste rezistenta si forta celor care le poarta.

Anul 2016
Doi ani mai tarziu, se vor deschide primele ferme de joburi virtuale, cel mai probabil in Carolina de Sud. Oamenii ar putea primi un salariu, fiind garzi de corp sau culegatori in jocuri virtuale.

 

Anul 2018
Anul 2018 ar putea fi marcat de inaugurarea Trans-Eurasia Express. Cel mai rapid tren din lume va circula intre Paris si Beijing si va sparge recordul de 480 km/ora.

 

Anul 2019

Anul 2019 va fi marcat de retragerea lui Steve Jobs de la conducerea Apple. Cu aceasta ocazie, Jobs ar urma sa doneze 50 de miliarde de dolari fundatiei lui Bill Gates. Urmatorul CEO Apple ar urma sa fie numit Jonathan Ive, actual vice-presedinte.


 


Anul 2020
Prima nava spatiala privata aterizeaza pe luna, avand sase barbati si doua femei la bord. O calatorie pe luna cu Virgin Galactic, compania lui Sir Richard Branson, va costa 200 de milioane de dolari.

 


Sursa: bloombiz.ro


0 Comments: