Primarul de Shanghai: "Moldova este o țară renumită prin vinurile sale, iar China are un mare potenţial la capitolul consum". Vlad Filat: Experienţa chineză prezintă interes pentru Moldova

sâmbătă, 11 septembrie 2010

Primarul de Shanghai:
Foto: gov.md

Participarea Republicii Moldova la expoziţie denotă interesul țării noastre față de China, faţă de dezvoltarea relațiilor bilaterale, dar şi faţă de oportunităţile la capitolul promovare în plan internaţional, oferite de această expoziţie, a declarat astăzi, 11 septembrie 2010, prim-ministrul Vlad Filat în cadrul unei întrevederi cu primarul oraşului Shanghai Han Zheng.

„Moldova este o țară renumită prin vinurile sale, iar China are un mare potenţial la capitolul consum. În trecut, în China se consuma preponderent lichior, acum însă tot mai mulți preferă vinul”, a menţionat în acest context oficialul chinez.


Primarul de Shanghai a mulțumit premierului Filat pentru vizita sa în China, dar şi pentru implicarea Republicii Moldova în organizarea și desfășurarea expoziției mondiale Shanghai-2010. Primarul chinez a menţionat că își dorește ca expoziţia să intre în istoria omenirii prin noul concept pe care-l prezintă.

Vlad Filat a mulțumit pentru oportunitatea de a se afla la Shanghai, precizând că este impresionat de cele văzute până acum.„Am zburat cu colegii circa 12 ore ca să ajungem aici și am înţeles că distanța dintre state nu face diferiți oamenii, ceea ce înseamnă că împreună putem face lucruri frumoase”, a declarat prim-ministrul Vlad Filat. În cadrul întrevederii cu Han Zheng, premierul a vorbit de asemenea despre perspectivele ţării noastre, inclusiv legate de integrarea europeană.

Primarul a menţionat că participarea Republicii Moldova şi, în special, participarea delegaţiei guvernamentale, este o posibilitate de a face mai cunoscută țara noastră în lume și oportunitățile de business care există aici. Oficialul chinez consideră că este foarte important ca Moldova să-şi promoveze vinurile pe piaţa chineză. „Moldova este o țară renumită prin vinurile sale, iar China are un mare potenţial la capitolul consum", a precizat Han Zheng.

Prim-ministrul l-a invitat pe primarul oraşului Shanghai să viziteze ţara noastră, menţionând că experienţa chineză prezintă interes pentru Moldova. „Suntem o ţară mică, dar cu certitudine avem perspective mari şi muncim pentru a le valorifica”, a spus Vlad Filat.

UNIMEDIA menţionează că expoziţia de la Shanghai a fost lansată acum 134 de zile și va mai dura încă circa 5 luni. În total, la expoziţie participă 246 de state. Prim-ministrul Vlad Filat, însoţit de membrii delegaţiei Guvernului Republicii Moldova, se va află în Republica Populară Chineză timp de 4 zile.

sursa: Unimedia

0 Comments: