Potretul lui Shakespeare a fost reconstituit în format 3D

miercuri, 8 septembrie 2010

Potretul lui Shakespeare a fost reconstituit în format 3D
Foto: NDTV

Cercetătorii britanici au reușit să reconstituie portretul lui Shakespeare în formatul 3D. Imaginea va fi prezentata intr-un documentar de televiziune ce va fi difuzat, pe 13 septembrie, pe History Channel, informeaza Daily Mail.


Cercetatorii au folosit o tehnica 3D pe calculator si mulajul, realizat dupa chipul dramaturgului, dupa ce acesta a murit. ”Este primul portret de acest fel care seamana, intr-adevar, cu Shakespeare”, spun specialistii. Imaginea, creata in fiecare detaliu, arata fiecare rid al dramaturgului si este diferita de toate mulajele deja existente.

Echipa lui Stuart Clarke, regizorul documentarului "Death Masks", care va fi prezentat pe 13 septembrie pe History Channel, a mai recreat chipurile unor personalitati precum Napoleon, Iulius Cezar, George Washington si Abraham Lincoln, tot pe baza mulajelor realizate la deces sau in timpul vietii.

Producatorii sustin ca imaginile vor schimba perceptia asupra felului in care aratau mai multe personalitati istorice. Nici chipul lui George Washington nu seamana cu cel reprodus pe bancnota de un dolar si nici cel al lui Napoleon, cu cel din diferitele reprezentari ale francezilor.

Antropologul judiciar Caroline Wilkinson insista ca exista "un numar mare de asemanari" intre imaginea 3D si portrete ale scriitorului. Pe de alta parte, contestarul mulajului, presedintele fundatiei But Shakespeare Birthplace Trust, Stanley Welles, neaga acuratetea acestei noi imagini.


Sursa: ziare.com


0 Comments: