Moldova a anulat taxa de poluare pentru transportatorii străini

sâmbătă, 11 septembrie 2010

Moldova a anulat taxa de poluare pentru transportatorii străini
Foto: celmaitaredinparcare.ro

Taxa de poluare pentru transportatorii străini care se află pe teritoriul Republicii Moldova a fost anulată, a declarat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii drumurilor, Anatol Șalaru în cadrul unei întâlniri la Ministerul Transporturilor din Ucraina, relatează serviciul de presă al Ministerului Transporturilor şi Comunicaţiilor din Ucraina, citat de unian.net.


O altă problemă care a fost soluționată, în timpul vizitei, a fost uniformizarea sarcinii maxime admise pe osia simplă pentru camioanele care circulă pe teritoriul Republicii Moldova şi Ucrainei. În Ucraina, sarcina maximă admisă este de 11 tone, iar în Republica Moldova - 8 tone. Partea moldovenească a acceptat să mărească acest parametru până la cel ucrainean de 11 tone.

De asemenea, în timpul întâlnirii, reprezentanţii agenţiilor de transport au discutat problemele cu care se confruntă transportatorii ucraineni la vamă transnistreană. Potrivit acestora, pentru lipsă de înregistrare obligatorie a mărfurilor la vama transnistreană, transportatorilor din Ucraina se aplică sancţiuni la terminalele vamale ale Republicii Moldova, faptul considerat de partea ucraineană ca fiind o discriminare.



Delegaţia Republicii Moldova a asigurat că taxele vamale pentru operatorii de transport străini vor fi aceleaşi ca şi pentru operatori din Republica Moldova, iar unele amendamente la lege care urmează a fi aprobate în Parlament vor elimina necesitatea de a înregistra încărcăturile care circulă dintre Ucraina și Transnistria, informează unian.net.

În cadrul aceleiași întrevederi, s-a decis acordarea Republicii Moldova a încă 2 000 de permise "Euro-2" cu plata taxelor de drum. De asemenea, Ucraina a acordat Republicii Moldova permisiunea de a deservi două rute regulate de autobuz Dubăsari – Odessa şi Chişinău – Kotovsk.

Sursa: UNIMEDIA cu referinţă la unian.net


0 Comments: