Germania acordă Republicii Moldova 300 de mii de euro pentru lichidarea consecinţelor inundaţiilor

miercuri, 8 septembrie 2010

Germania acordă Republicii Moldova 300 de mii de euro pentru lichidarea consecinţelor inundaţiilor
Foto: UNIMEDIA

Germania oferă asistenţă financiară în valoare de 300 mii de euro în scopul lichidării daunelor în regiunile afectate de inundaţii, se arată într-un comunicat al Ambasadei Germaniei în Republica Moldova. Mijloacele băneşti vor fi destinate pentru reconstrucţia unui punct medical şi a unei grădiniţe, distruse în timpul inundaţiilor.


Durabilitatea asistenţei urmează să fie asigurată prin acorduri încheiate cu primarul, care va garanta că cheltuielile curente de funcţionare a instituţiilor vor fi suportate în viitor de către comună.

Numărul locurilor în grădiniţa ce urmează să fie reconstruită va fi mărit de la 50 la 75 de locuri, oferindu-se astfel posibilitatea de a merge la grădiniţă şi altor copii ce nu au frecventat-o anterior.

În scopul asigurării independenţei populaţiei faţă de livrările de mai departe de produse alimentare se preconizează punerea la dispoziţie a materialului semincer locuitorior din zona afectată de inundaţii, fapt ce ar contribui la asigurarea roadei din anul viitor. Pentru a înlesni depăşirea perioadei de iarnă urmează să fie achiziţionate şi nutreţuri pentru animale.

Proiectul se derulează de la 1 septembrie de către organizaţia Caritas din Germania, în conlucrare cu cea din Republica Moldova.

sursa: Unimedia

0 Comments: