Fiecare al treilea site cu domenul .md este dedicat medicinii

miercuri, 8 septembrie 2010

Fiecare al treilea site cu domenul .md este dedicat medicinii
Foto: MaxMD

”Fiecare al treilea site cu domenul .md este dedicat medicinii”, a declarat, miercuri, vice-ministru TIC, Dona Shcola, la Conferinţa internaţională a administratorilor şi registratorilor de Domene naţionale de nivel superior, care are loc zilele acestea în or. Samara, Rusia.


Potrvit ei, acest lucru se datorează în mare parte faptului că statul influențează puternic internetul moldovenesc - unicul registrator în Republica Moldova find o companie de stat afiliată ministerului.

A doua companie, care are dreptul de a înregistra domene .md – este compania americană MaxMD, care are drepturi aproape exclusive de administrare a domenului .md și-i deservește pe toți cei, care doresc să-l cumpere în SUA și alte 90 de țări. 

Anume datorită MaxMD segmentul de Internet moldovenesc este invadat de site-uri pe teme medicale. Domenul propriu în zonă .md are, de exemplu, și Institutul Naţional de Sănătate al SUA.

Shcola a declarat că, la moment, compania MaxMD a înregistrat circa 5000 de site-uri cu domenul .md pe diferite subiecte medicale, în timp ce numărul total de site-uri .md este de circa 16 mii.

UNIMEDIA precizează că serviciile companiei MaxMD de deservire a unui domen se ridică la 150 de dolari pe an.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la rian.ru



0 Comments: