Dosarul vicecomisarului r.Călărași, acuzat că a provocat moartea colegului său, trimis în instanță

joi, 9 septembrie 2010

Dosarul vicecomisarului r.Călărași, acuzat că a provocat moartea colegului său, trimis în instanță
Foto: procuratura.md

Dosarul vicecomisarului raionului Călărași, acuzat de încălcarea regulilor de securitate a circulației, soldată cu decesul unui om, a fost trimis în instanța de judecată.

La momentul accidentului, inculpatul se afla în stare de ebrietate, iar, ulterior, acesta s-a eschivat de la examenul medical.


Aminitim că la 27 octombrie 2009, pe traseul Ungheni – Chişinău, la ieşirea din s.Corneşti s-a produs un accident rutier cu implicarea a doi colaboratori de poliţie care se deplasau cu automobilul de serviciu. În urma accidentului unul dintre poliţişti a decedat.

Potrivit procurorilor, vicecomisarul raionului Călărași a pierdut controlul asupra automobilului, a derapat, după care s-a lovit în construcţia fostei Staţii de Pompare a Apei din s.Corneşti, Ungheni. În rezultatul accidentului pasagerul, ofițer de poliție, a decedat pe loc.

Imediat după producerea accidentului, vicecomisarul a fost adus la spitalul raional pentru a fi supus testării alcooscopice, examenului medical şi prelevării probelor biologice, ultimul însă, s-a eschivat cu rea-voinţă de la prescripţiile legale, părăsind spitalul. 

Potrivit procurorilor, deşi sunt probe incontestabile care indică asupra vinovăţiei acestuia, confirmate şi prin declaraţiile martorilor, vicecomisarul insistă că nu el s-ar fi aflat la volan în acea noapte tragică, ci ofiţerul decedat.


Sursa: UNIMEDIA 


0 Comments: