Dorin Chirtoacă: "Pentru prima dată în istoria Chișinăului, noua administrație a orașului nu lasă datorii și găuri negre"

joi, 9 septembrie 2010

Dorin Chirtoacă:
Foto: UNIMEDIA

Deși întâlnește multe probleme, primarul capitalei, Dorin Chirtoacă se declară mulțumit de activitatea echipei sale în condițiile actuale. "Este important că mun. Chișinău nu lasă găuri negre. Pentru prima dată orașul nu mai rămâne dator cu apa, căldura, în domeniul transportului, etc. Este pentru prima dată când se rezolvă probleme cu greutate, care au o vechime de 30-40 ani", a precizat Chirtoacă în cadrul unei emisiuni la PublikaTV.


Potrivit sursei, primăria Capitalei a inițiat deja și câteva proiecte de dezvoltare a urbei. "Am pornit o serie de lucruri pentru dezvoltarea strategică a municipiului, și cu Valea Morilor, și cu Programul Prima Casă, și în privința drumurilor vom face în curând un anunț important. Am rezolvat și problema cu mirosul urât din oraș", a ținut să menționeze edilul.

"Munca pe care o depundem este pentru asigurarea unei continuități, pentru că anterior, până în 2007, administrațiile precedente ne-au lăsat aproape falimentați. "Termocom" aproape falimentat, "Apă-Canal" la fel, etc.",  a conchis primarul Chișinăului.

Referindu-se la problema lipsei parcărilor din oraș, Chirtoacă a precizat că s-au amenajat cca 2000 deja, iar în continuare se pregătește un proiect de construcție a peste 7000 de locuri de parcare în oraș, dar care vor fi cu plată, "așa cum este și în țările din Europa de Vest". 

UNIMEDIA precizează că în prezent, parcul de autoturisme din Chișinău numără circa 200 de mii de mașini.

sursa: Unimedia

0 Comments: