Construcţia caselor pentru sinistraţi este în toi - la peste 300 de case a fost pusă temelia

marți, 7 septembrie 2010

Construcţia caselor pentru sinistraţi este în toi - la peste 300 de case a fost pusă temelia
Foto: UNIMEDIA

Temelia celor 115 case, care urmează a fi construite pentru sinistraţii din Nemţeni, a fost pusă. Despre acest lucru a fost informat premierul Vlad Filat, care a vizitat astăzi, 7 septembrie, şantierele de construcţie a caselor pentru sinistraţii din localităţile Nemţeni, Obileni şi Cotul Morii.

Totodată, pe platoul de construcţie a caselor pentru sinistraţii din Obileni abia urmează a fi ridicate 25 de case. Toate locuinţele se construiesc din materiale de construcţie oferite de România, dar şi din materiale locale, cum este nisipul şi prundişul.


Vlad Filat a derut mobilizare maximă, astfel încât casele pentru sinistraţii din Obileni să fie date în exploatare odată cu cele de la  Nemţeni.

Pe platoul de construcţie din zona satului Leuşeni se construiesc 560 de case pentru sinistraţii din Cotul Morii. Lucrările de construcţie sînt desfăşurate de 11 agenţi economici. La cea mai mare parte a caselor deja este pus fundamentul, iar, în unele cazuri, şi pereţii au fost ridicaţi.

Premierul a fost informat că cele circa 1,6 mii tone de ciment, 460 tone de fier-beton, 5,6 mii metri patraţi de BCA, care se află în depozitul de la Leuşeni sunt suficiente pentru construirea caselor pentru sinistraţi. Potrivit responsabililor locali, depozitul este păzit bine, iar distribuirea materialelor se face transparent.

UNIMEDIA aminteşte că o parte din casele pentru sinistraţii din Obileni vor fi construite cu suportul financiar al Georgiei, iar 80 de case pentru sinistraţii din Nemţeni vor fi construite de către Fundaţia "Concordia". Şantierele de construcţii pentru casele sinistraţilor au fost deschise la 23 august curent. Executivul a promis ca va construi circa 700 de case, care urmează a fi date în exploatare până la începerea sezonului rece.


Sursa: UNIMEDIA





0 Comments: