Cea mai lentă maşină de poliţie. Un tractor!

sâmbătă, 11 septembrie 2010

Cea mai lentă maşină de poliţie. Un tractor!
Foto: Mason News Service

Cea mai lenta masina de politie le apartine britanicilor. Masina este de fapt un utilaj agricol, adica un tractor. Ornat cu tot ce trebuie, adica in culorile masinilor de politie britanice si cu girofar. Unul modern, mic, aerodinamic, a carui viteza maxima este de 40 km/h.


Va intrebati daca au innebunit? Probabil ca da, atata vreme cat au dat 60.000 euro pe acest utilaj de 5 tone, iar in acest pret nu intra si modificarile specifice unui vehicul al politiei.

 

Au si ei contribuabilii lor si trebuie sa justifice acest monstru. Oficialii politiei britanice spun ca tractorul este necesar pentru a combate infractiunile din mediul rural, unde furturile de tractoare sunt la ordinea zilei. Numai anul trecut au fost furate circa 2.000 de tractoare, in valoare totala de aproximativ 50 de milioane de euro. Majoritatea ajung in Europa de Est si Rusia.

 

Mai in gluma, mai in serios, politistii spun ca tractorul politist va fi prezentat la tot felul de manifestari agricole pentru a-i incuraja pe fermieri sa-si protejeze mai bine utilajele impotriva furturilor.

 

0 Comments: