Bâlciul Republican al Olarilor invită toţi admiratorii artei populare

marți, 7 septembrie 2010

Bâlciul Republican al Olarilor invită toţi admiratorii artei populare
Foto: infotravelromania.ro

Creaţiile celor mai buni meşteri olari din Moldova şi România vor fi expuse în cadrul Bâlciului Republican al Olarilor „Iurceni-2010”, care va avea loc la 12 septembrie, în satul Iurceni, raionul Nisporeni.


În cadrul ediţiei curente a târgului î-şi vor propune lucrările cei mai talentaţi meşteri populari olari din Republica Moldova şi România. În cadrul Târgului se vor organiza concursuri de demonstrare a abilităţilor meşteşugăreşti de modelare a vaselor la roata olarului şi modelare liberă.

Juriul de specialitate va aprecia şi menţiona cei mai valoroşi creatori ai genului cu diplome şi premii băneşti. Cea mai prestigioasă menţiune din cadrul târgului este premiul special „Ion Arseni”. Titularul acestui premiu a fost un distins olar local, care anul curent ar fi împlinit vîrsta de 100 de ani de la naştere.

Târgul are ca scop trecerea în revistă a creaţiei celor mai buni meşteri olari, stimularea activităţii lor economice, popularizarea olăritului şi continuarea tradiţiilor artistice ale acestui străvechi meşteşug.

Vizitatorii Târgului vor putea să admire satului, să asculte muzică folclorică şi să cumpere diverse produse ale meşterilor olari.

Bâlciul Republican al Olarilor se află la cea de-a XXII-a ediţie şi este organizat de Uniunea Meşterilor Populari din Moldova şi primăria comunei Iurceni.


Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: