22% din populaţia Chinei este reprezentată de şomeri

sâmbătă, 11 septembrie 2010

22% din populaţia Chinei este reprezentată de şomeri
Foto: angryasianman.com

China are peste 220 de milioane de şomeri, reprezentând 22% din populaţia activă a ţării, care depăşeşte un miliard de persoane, conform datelor guvernamentale publicate vineri, citate de AFP.


Potrivit datelor oficiale, numai 780 de milioane de chinezi au un loc de muncă. "China se confruntă cu o mare problemă pe piaţa muncii, în prezent şi în viitorul previzibil”", a declarat Yi Chengji, purtător de cuvânt al Ministerului Resurselor Umane şi Securităţii Sociale.

Pe măsură ce urbanizarea Chinei se accelerează, presiunile de pe piaţa muncii, din partea numeroşilor lucrători inactivi din mediul rural, sunt tot mai puternice.

"În prezent, există circa 100 de milioane de lucrători rurali fără slujbe care vor să obţină locuri de muncă în oraşe a spus Yi.

Situaţia de pe piaţa chineză a muncii este de mult timp neclară, în condiţiile în care guvernul nu a publicat decât statistici privind şomajul din zonele urbane.

China traversează o fază de urbanizare inedită, în care sute de milioane de oameni sunt atraşi de dezvoltarea puternică a oraşelor.

Populaţia urbană a ţării va creşte la peste 700 de milioane de persoane până în 2015, depăşind pentru prima oară populaţia rurală, a declarat, în iulie, Li Bin, şeful agenţiei de planificare a populaţiei.

În China, ţara cu cea mai numeroasă populaţie din lume, de peste 1,3 miliarde de locuitori, a avut loc o creştere semnificativă a forţei de muncă, cu mai mult de 112 milioane persoane în ultimul deceniu, depăşind un miliard de oameni, potrivit datelor oficiale.

0 Comments: