Ziariştii din Republica Moldova sunt învăţaţi să facă jurnalism de investigaţie

joi, 24 iunie 2010

Ziariştii din Republica Moldova sunt învăţaţi să facă jurnalism de investigaţie
Foto: i.clubafaceri.ro

10 jurnalişti din Rezina, Şoldăneşti, Grigoriopol, Anenii-Noi şi Leova au învăţat Jurnalismul de Investigaţie în cadrul Proiectului „Protecţia şi abilitarea victimelor Traficului de Fiinţe Umane şi Violenţei in Familie”.


Timp de o zi si jumătate, tinerii gazetari au primit informaţie complexă despre fenomenul violenţei şi al traficului de fiinţe umane: cauze, consecinţe, statistici, legislaţie şi cazuri concrete.

De asemenea, participanţii la training au studiat etica şi deontologia în realizarea investigaţiilor jurnalistice referitor la violenţa în familie şi traficul de fiinţe umane. Au urmat pas cu pas realizarea unei investigaţii şi au încercat să pună în practică fiecare pas studiat.

Tinerii jurnalişti urmează să publice propriile investigaţii pe blogurile personale, în presa şcolară, ziarele de tineret raionale şi cele naţionale.

Violenţa în familie şi traficul de fiinţe umane sunt două dintre cele mai grave probleme cu care se confruntă Republica Moldova. Fiecare a patra femeie din ţară este victima a violenţei în familie, fie fizică, sexuală, psihologică sau economică. 

Acţiunea a avut loc în zilele de 21-22 iunie şi face parte din proiectul „Stop TRAFICULUI de fiinţe umane si VIOLENTEI în familie” implementat de către Centrul Tânărului Jurnalist din Moldova(CTJM), cu sprijinul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), Fondului ONU pentru Populaţie (UNFPA), Misiunii în Moldova a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa(OSCE) şi este finanţată de Guvernul Japoniei, prin Fondul ONU pentru Securitate Umană.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: